ANNONSSAMARBETE MED LA ROCHE-POSAY

Sola säkert i sommar – 6 tips till sunda solvanor

Solen är äntligen här vilket de flesta tycker är härligt, men glöm inte att skydda dig och de du älskar från solens farliga strålar. Här 6 tips till sunda solvanor och hur du bäst skyddar dig.
05 juli, 2021

Solen är härlig för både stora och små och när man längtat nästan ett år då är det lätt att bara tänka på allt det härliga med solen som en solkysst hud, D-vitamin och varma dagar.

Men solens strålar är starka och varje år konstateras cirka 60 000 hudcancerfall i Sverige* och sambandet mellan att bränna sig och hudcancer är starkt. Det är lika viktigt att skydda sig om semestern kanske även denna sommar mest kommer äga rum på hemmaplan i Sverige. Även den nordiska solen är stark. Det spelar ingen roll om du bara ska gå på en promenad, ta en kaffe på stan eller träna utomhus – solskyddet ska alltid vara på.

*Strålsäkerhetsmyndigheten

Vet du med dig att du är en sådan som brukar slarva med att smörja in dig eller sitta i solen i flera timmar i sträck är det nog en klok idé att du tänker ett extra steg kring vad som kan ge sundare solvanor. För dig som kanske redan är väldigt noggrann skadar det inte att repetera goda vanor så att de hädanefter alltid sker på rutin.

Visste du till exempel att solens strålar når dig även när du sitter inne vid ett fönster? Så om du vet med dig att du ska sitta länge i bilen glöm inte att skydda dig och bara för att du inte blir röd och bränd så innebär det inte att din hud inte kan ta skada av att exponeras för solen.

Solens strålar gör också huden tjockare på sikt och ökar risken för tidigt åldrande hud. Daglig användning av solkräm är den bästa vanan du kan ha för din huds hälsa. Även på dagar då solen gömmer sig bakom moln finns den farliga UV-strålningen där och din hud behöver fortfarande skyddas.

Solens farliga strålning finns inte bara på semestern utomlands. Att skydda huden från sol och UV-strålar är det smartaste du kan göra för din huds hälsa.


6 sunda solvanor

1. Applicera solkräm innan du går ut och exponeras för solens strålar.

2. Välj en solkräm som passar din hudtyp.

3. Var generös när du applicerar krämen. För lite ger ett sämre skydd.

4. Applicera kräm ofta speciellt om du har svettats eller badat.

5. Undvik solen när den är som starkast, mellan 11-15.

6. Skydda dig själv, nyfödda och små barn med kläder, hatar, solglasögon och föredragsvis skugga.

5 produkter från La Roche-Posay som är dina bästa vänner i solen

La Roche-Posay är skapat av experter inom hudvård med fokus på känslig hud. Produkterna innehåller endast de nödvändigaste ingredienserna i rätt aktiv koncentration för att säkerställa hög effekt och tolerans. För La Roche-Posay är det viktigt att fortsätta utveckla sina produkter för att kunna ge dig som konsument produkter som skyddar och förenklar vardagen.

ANTHELIOS SOLLOTION SPF30 OCH SPF50+

Dessa produkter kan användas både på ansikte och kropp och känns inte fet på huden. Nytt för 2021 är den nya formulan med Netlock-teknologi som med en tunn hinna låser in UV-filtret, ger högt UVA- och UVB-skydd och absorberas snabbt av huden. 250 ml förpackningarna kommer nu i en ny Eco Conscious Tube. Dessa innovativa förpackningar minskar bruket av plast med 45% jämfört med tidigare förpackningar. 100 ml förpackningarna kommer i 35% återvunnen plast, jämfört mot tidigare förpackning. Anthelios sollotion SPF30 och SPF50+ har ingen påverkan på det marina livet.

Till produkterna – SPF30 och SPF50

ANTHELIOS ULTRALÄTT CREME SPF50+

Denna superlätta solcreme appliceras på ansiktet och runt ögonområdet och lämnar ett mycket högt UVA- och UVB-skydd. Tack vara Netlock-teknologin lägger sig produkten som en hinna på huden utan att täppa igen porer, den absorberas omedelbart och lämnas sedan obemärkt. Ett perfekt solskydd för den med känslig hud eller som lätt får irriterade ögon. Detta solskydd kan användas under make-up och är en perfekt vardagshjälte att alltid ha med i sin hudvårdsrutin.

Netlock-teknologin består av polymer som bildar ett nätverk och låser in UV-filtrena för en ultratunn och omärkbar hinna på huden. Det är en innovation som främst grundar sig i kvaliteten på den skyddande hinnan som produkten ger. Den motsvarar en perfekt kombination av ett effektivt skydd och en behaglig konsistens.

Till produkten!

ANTHELIOS INVISIBLE SOLSKYDDSPRAY SPF50+

Nya Anthelios Invisible Solskyddspray SPF50+ är en lättapplicerad solskydd i sprayform för ansikte och kropp. Med mycket högt UVA- och UVB-skydd som är extra vattenresistent samt svett- och sandresistent är produkten ett enkelt val. Passar för normal/torr hud, känslig hud och solintolerant hud. Anthelios Invisible Solskyddspray SPF50+ har enligt tester ingen påverkan på vattenlivet.

Till produkten!

ANTHELIOS ANTI-AGE SPF50

En hybridprodukt som kombinerar högt solskydd med anti-ageing fördelar i en dagkräm. Detta solskydd ger högt skydd mot UVA-och UVB-strålar samtidigt som den reducerar och förebygger rynkor och mörka fläckar samt förbättrar huden elasticitet. Produkten är behaglig på huden och passar även dig med känslig hud.

Till produkten!

La Roche-Posay finns på ett apotek nära dig.