ANNONSSAMARBETE MED HUDHELSE

Experten: Så tar du bäst hand om din hud – oavsett ålder

22 jan, 2024 
AvMarika Agestam Cederlund
TT
Huden är kroppens största organ – som en levande historiebok bär den på minnen från livets upp- och nedgångar. Din hud skyddar och tar hand om dig, men hur tar du hand om den tillbaka? Mary Brennan, hudvårdsexpert hos ZO® Skin Health, berättar hur du kan hjälpa huden att bli sin allra bästa version – oavsett var i livet du befinner dig.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

"Tänk på huden som en bank där varje dag är en investering för framtiden".

Orden tillhör Mary Brennan, hudvårdsexpert hos ZO® Skin Health. Mary betonar hudens förmåga att minnas och hon förklarar att hur vi tar hand om huden idag kommer att synas på den först om tio år. Därför är det av stor vikt att börja med rätt hudvård tidigt och investera i en frisk framtida hud.

– Vid 30-40-årsåldern är det bra att ha en ordentlig hudvårdsrutin på plats. Det är nämligen lättare att förebygga än att reparera huden i efterhand.

Mary Brennan, hudvårdsexpert hos ZO® Skin Health.

Har du ännu inte hittat rätt hudvårdsrutin behöver du inte oroa dig för att det skulle vara för sent. Brennan betonar hudvård som ett långsiktigt åtagande, som att träna inför ett maraton. En del vill dock hellre sprinta till mållinjen – och med rätt hudvård kan man även åstadkomma effektiva och snabba resultat.

– Oavsett vilket tempo du föredrar så är målet en frisk hud med hudvård anpassad efter just dig.

Individuellt anpassad hudvård

Brennan poängterar att det är viktigt att anpassa vilka produkter och rutiner man använder sig av efter sina förutsättningar.

– Det är viktigt att fokusera på rutinen i helhet och inte på enskilda produkter i sig. Varje produkt har en specifik uppgift i hudvårdsrutinen och tillsammans skapar de helheten. Med individuellt anpassad hudvård kan man åtgärda behov som torr hud, fina linjer, rynkor, ojämn hud, pigmentering, utslag och acne.

Med individuellt anpassad hudvård kan man åtgärda behov som torr hud, fina linjer och rynkor, ojämn hud, pigmentering, utslag och finnar.

Mary Brennan

A-vitaminet retinol – en hudvårdshjälte

Retinol är en A-vitamin, känt som en riktig superhjälte i hudvårdssammanhang. Retinol kan bland annat bidra till att öka cellförnyelsen i huden, åtgärda problem med hudens textur, bibehålla elastinproduktionen, återfukta huden inifrån, ta bort pigmentering, samt öka kollagenproduktionen.

– När vi tar hand om vår hud så mår vi bättre och blir den bästa versionen av oss själva, avslutar Brennan.

Förnya huden med retinol från ZO Skin Health

ZO Radical Night Repair är framtagen för att ge en jämnare och slätare hud med bättre spänst. Krämen kan även bidra till att reducera fina linjer och rynkor, samtidigt som den ger en härlig lyster. Radical Night Repair kan användas varje kväll som kräm eller som en individuellt anpassad hemmapeeling i tre till fem dagar.

ZO Wrinkle + Texture Repair kan bidra till en mer spänstig hud, behandla finnar och rodnad, samt motverka för tidigt åldrande av huden. ZO Wrinkle + Texture Repair kan även hjälpa mot djupa linjer, rynkor, texturproblem och ärrbildning.

ZO Retinol Skin Brightener är en behandlande produkt som kan ge en jämnare hudton och en härlig lyster. Den bidrar dessutom till att förebygga ojämn pigmentering.

Så får du lyster i huden - 3 tips

1. Exfoliera mera
– Exfoliering tar bort döda hudceller och främjar en god cellförnyelse. Detta är inte bara viktigt för hudens utseende utan även för dess förmåga att läka och reparera sig själv, säger Brennan.

2. Skräddarsydd hudvårdsrutin
– Genom att besöka en klinik och få en professionell hudanalys kan man få individuellt anpassad hjälp, baserat på vilken livsstil man lever och hur det speglar hudens behov.

3. Satsa på retinol
– Retinol är en A-vitamin. Vi på ZO skin Health brukar kalla A-vitamin för livets essens eftersom det finns i varje cell i din kropp.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥