ANNONSSAMARBETE MED CITY GROSS

Godaste sommarsalladen – Jordgubbssallad med bakad fetaost

14 aug, 2025
AvJenny Thorell
Fetaost blir extra krämig och god när man bakar den i folie. Servera med en somrig jordgubbssallad med spenat och rostade mandlar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Jordgubbssallad med bakad fetaost

Håll kvar i sommaren med godaste salladen!

Foto: Pontus Ferneman/City Gross

4 portioner
Tid: 30 minuter

DU BEHÖVER

Dressing

0,2 dl jordgubbar

2 msk vit balsamvinäger

½ dl fin god olivolja

2 msk honung, flytande

1 tsk sriracha

1 vitlöksklyfta

salt

peppar

Till salladen

1 dl mandel, stekt i olja

30 jordgubbar

100 g färsk färsk spenat

Bakad fetaost

150 g fetaost

1 msk honung, flytande

1 msk olivolja

några kvistar färsk timjan

svartpeppar

Notera! Du behöver aluminiumfolie till fetaosten.

Gör så här

1. Blanda alla ingredienser till dressingen i en mixer. Smaka av med salt och peppar.

2. Bred ut en bit folie. Lägg på fetaost. Ringla över honung och olivolja. Fördela timjan över. Svep ihop folien kring fetaosten. Lägg foliepaketet på grillen i cirka 10 minuter eller tillaga i mitten av ugnen i 15–20 minuter på 225°.

3. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek mandlarna tills de är gyllenbruna. Låt dem svalna på hushållspapper och mortla sedan mandlarna.

4. Dela jordgubbarna i halvor. Lägg upp spenaten på ett stort fat. Ringla hälften av dressingen över spenaten. Fördela därefter jordgubbarna över spenaten. Strö över de rostade mandlarna. Häll över resten av dressingen. Toppa med den ugnsbakade fetaosten.

Fler recept från City Gross hittar du här