Godaste sommarsalladen – Jordgubbssallad med bakad fetaost
Jordgubbssallad med bakad fetaost
Håll kvar i sommaren med godaste salladen!
4 portioner
Tid: 30 minuter
DU BEHÖVER
Dressing
0,2 dl jordgubbar
2 msk vit balsamvinäger
½ dl fin god olivolja
2 msk honung, flytande
1 tsk sriracha
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
Till salladen
1 dl mandel, stekt i olja
30 jordgubbar
100 g färsk färsk spenat
Bakad fetaost
150 g fetaost
1 msk honung, flytande
1 msk olivolja
några kvistar färsk timjan
svartpeppar
Notera! Du behöver aluminiumfolie till fetaosten.
Gör så här
1. Blanda alla ingredienser till dressingen i en mixer. Smaka av med salt och peppar.
2. Bred ut en bit folie. Lägg på fetaost. Ringla över honung och olivolja. Fördela timjan över. Svep ihop folien kring fetaosten. Lägg foliepaketet på grillen i cirka 10 minuter eller tillaga i mitten av ugnen i 15–20 minuter på 225°.
3. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek mandlarna tills de är gyllenbruna. Låt dem svalna på hushållspapper och mortla sedan mandlarna.
4. Dela jordgubbarna i halvor. Lägg upp spenaten på ett stort fat. Ringla hälften av dressingen över spenaten. Fördela därefter jordgubbarna över spenaten. Strö över de rostade mandlarna. Häll över resten av dressingen. Toppa med den ugnsbakade fetaosten.
Fler recept från City Gross hittar du här