ANNONSSAMARBETE MED CITY GROSS

Grillad zucchini med sparris, sojabönor och manchego

05 sep, 2025
AvJenny Thorell
Grillad zucchini och sparris är ett supergott tillbehör till kött. Blanda med sojabönor och citronsmör. Toppa med riven manchego.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Grillad zucchini med sparris, sojabönor och manchego

Än finns det lite sommar kvar!

Foto:Pontus Ferneman/City Gross

6 portioner
Tid: 40 min

Ingredienser

2 zucchinier

400 g grön sparris

200 g edamamebönor, frysta och skalade

½ dl citronjuice

75 g smör

1 citron, saften

1 kruka färsk dill

salt och peppar

100 g manchego

Gör så här

1. Skär zucchini i tjocka skivor och grilla dem på båda sidor tills de får färg.

2. Grilla sparrisen hel i några minuter tills den är mjuk men fortfarande spänstig.

3. Koka sojabönorna enligt anvisning på förpackningen och kyl ner snabbt.

4. Smält smöret och blanda med citronjuice, hackad dill, salt och peppar.

5. Blanda zucchini, sparris och sojabönor i en stor bunke och vänd ner citronsmöret.

6. Toppa med riven manchego precis före servering.

Fler recept från City Gross hittar du här.