Grillad zucchini med sparris, sojabönor och manchego
05 sep, 2025
AvJenny Thorell
Grillad zucchini och sparris är ett supergott tillbehör till kött. Blanda med sojabönor och citronsmör. Toppa med riven manchego.
Grillad zucchini med sparris, sojabönor och manchego
Än finns det lite sommar kvar!
6 portioner
Tid: 40 min
Ingredienser
2 zucchinier
400 g grön sparris
200 g edamamebönor, frysta och skalade
½ dl citronjuice
75 g smör
1 citron, saften
1 kruka färsk dill
salt och peppar
100 g manchego
Gör så här
1. Skär zucchini i tjocka skivor och grilla dem på båda sidor tills de får färg.
2. Grilla sparrisen hel i några minuter tills den är mjuk men fortfarande spänstig.
3. Koka sojabönorna enligt anvisning på förpackningen och kyl ner snabbt.
4. Smält smöret och blanda med citronjuice, hackad dill, salt och peppar.
5. Blanda zucchini, sparris och sojabönor i en stor bunke och vänd ner citronsmöret.
6. Toppa med riven manchego precis före servering.
Fler recept från City Gross hittar du här.