ANNONSSAMARBETE MED CITY GROSS

Grillad majs med rostad kokos

05 sep, 2025
AvJenny Thorell
Pensla majskolvarna med kokosolja och kryddor innan grillen. Ringla över limejuice och strö över rostade kokosflingor vid servering.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Grillad majs med rostad kokos

Godast på grillen!

Foto:Pontus Ferneman/City Gross

4 stycken
Tid: 30 min

Notera: Du behöver aluminiumfolie till majskolvarna.

Du behöver

½ tsk vitpeppar

½ tsk salt

1 tsk cayennepeppar

1 krm malen kanel

1 tsk torkad timjan

1 tsk strösocker

4 tsk kokosolja

4 majskolvar

2 tsk färskpressad limesaft

½ dl riven kokos, rostad

Gör så här

1. Mixa samman alla kryddor, sockret och kokosoljan i en skål.

2. Lägg majskolvarna på varsin bit aluminiumfolie. Pensla majskolvarna med kryddblandningen.

3. Vik ihop folien runt majskolvarna och grilla 20–25 minuter, kontrollera då och då så att undersidan inte bränns.

4. Öppna foliepaketen och ringla över limejuice. Strö över kokosflingor och servera direkt!

Fler recept från City Gross hittar du här.