ANNONSSAMARBETE MED NK KÖK & DESIGN
Artikeln innehåller reklamlänkar

Lyxiga julklappstips – 9 stilrena designklassiker att lägga under granen

04 dec, 2023 
AvElinor Hedgren
julklappstips designklassiker nk kök & design
Är du på jakt efter de perfekta gåvorna att ge bort i jul? I år står hårda paket högst upp på önskelistan och här har vi samlat våra favoriter – vackra och tidlösa designklassiker från NK Kök & Design.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Julen närmar sig med stormsteg – och med den kommer även den roliga, men också ibland utmanande jakten på den perfekta julklappen. Har du redan inhandlat dina klappar, eller behöver du inspiration och tips på vad du kan ge bort?

Vårt bästa julklappstips i år är satsa på stilrena designklassiker. Det är en lyxig inredningsdetalj som lyfter hemmet, ger en touch av tidlös elegans och som dessutom kommer vara lika vacker år efter år. Det är den ultimata julklappen som garanterat kommer uppskattas av alla – sambon, vännen, svärmor eller familjemedlemmen.

NK Kök & Design (reklamlänk) kan du handla julklappar till alla dina nära och kära – under ett och samma tak, vilket är så smidigt! Här hittar du vackra designklassiker från flera svenska varumärken som kommer ta interiören till nya höjder.

JULKLAPPSTIPS FRÅN 3 SVENSKA DESIGNKLASSIKER

Klong

Klong grundades år 2000 och är ett svenskt familjeföretag. Klong är även ett ljud, en klang, som dröjer sig kvar i rummet – något som de vill ska återspeglas i varumärket och deras produkter. Klongs design är skandinavisk och tidlös och förhöjer känslan av exklusivitet, harmoni och glädje i interiörer.

Här är fyra vackra produkter från Klong att ge bort i jul!

Alba Vas och Tipp Ljushållare

klong tipp ljushållare alba vas NK Kök & Design

Alba Vas är en unik och vacker rund vas i mässing och munblåst glas. Alba är perfekt för snittblommor då relationen mellan skålarna skapar den perfekta vinkeln. Stjälkarna får gott om vatten och vilar utan att tyngas mot den runda glaskanten. Det går även att placera blommor, blad och kvistar mellan skålarna – en så lekfull och vacker detalj!

Tipp ljushållare har en elegant och lekfull design i mässing. Ljushållarna har tre olika höjder och kan enkelt arrangeras i en mängd olika konstellationer.

Finns att shoppa på NK Kök & Design på NK i Stockholm och Göteborg.

Marriage Duo ljusstake

Duo Ljusstake NK Kök & Design
Christina Berg

Två vackra ljusstakar som är avsedda för att användas tillsammans med antikljus (finns även för blockljus) . Ljusstakarna består av två förenade ringar som för tankarna till vigselringar som svetsats ihop. Den ena ringen är i mässing och den andra blankpolerad aluminium.

Finns att shoppa på NK Kök & Design på NK i Stockholm och Göteborg.

Finn flasköppnare/Krok

Finns flasköppnare/krok NK Kök & Design
Gina Mannberg

En unik och rolig inredningsdetalj som är en kombination mellan en flasköppnare och en krok, tillverkad i mässing. Den kan hängas på väggen som en diskret krok och kan enkelt plockas ner när en flasköppnare behövs.

Shoppa online på nk.se! (reklamlänk)

Se ett utvalt sortiment från Klong hos NK Kök & Design på nk.se (reklamlänk)

SKULTUNA

Skultuna grundades av Karl IX år 1607 och är en av världens äldsta inredningsproducenter, som länge har varit Hovleverantör till Sveriges Kungahus. Designen är stilren, tidlös och av högsta kvalitet. Alla Skultunas produkter är skapta för att hålla över tid och bli vackrare för varje dag och generation som använder, bär och älskar dem.

Här är 4 produkter från Skultuna, både klassiker och nykomlingar, att ge bort i jul!

Nattoffice ljusstake

Skultuna nattoffice ljusstake NK Kök & Design

En elegant ljusstake i mässing som är inspirerad av Skultunas ikoniska kontorsljusstake från tidigt 1600-tal, formgiven av Richard Hutten. Kontorsljusstaken är en av Skultunas äldsta och mest kända produkter som finns i nästan alla svenska hem. Den är lätt att känna igen genom sin ikoniska nyckel på sidan, men här är den ersatt med en lekfull ring.

Shoppa online på nk.se! (reklamlänk)

Liljan ljusstake

skultuna liljan ljusstake NK kök & design
Copyright Skultuna Admin

En modern designklassiker i mässing, formgiven av Ivar Ålenius Björk inför världsutställningen i New York 1939. En vacker ljusstake som har blivit en favorit i många hem med sin vackra blomliknande design.

Shoppa online på nk.se! (reklamlänk)

Skultuna x Lisa Larson

skultuna lisa larson guldfigurer nk kök & design

Lisa Larson arbetade på Gustavsbergs Porslinsfabrik 1954–1980 och är med sin keramik en välkänd representant för 1900-talets svenska keramiska design. Lisas signum är hennes varmhjärtade, humoristiska och ibland subtilt ironiska design. Nu gör hon ett samarbete med Skultuna där hon formgett lekfulla och unika figurer i mässing.

Finns att shoppa på NK Kök & Design på NK i Stockholm och Göteborg.

Moomin x Skultuna

skultuna moomin nk kök & design

Skultuna är en officiell Moomin-partner och den här serien innehåller några av de mest älskade figurerna som Tove Jansson skapade. En perfekt liten inredningsdetalj att placera på hyllan, fönsterbrädet, eller bordet.

Finns att shoppa på NK Kök & Design på NK i Stockholm och Göteborg.

Reijmyre

Reijmyre Glasbruk grundades år 1810 i Kolmårdens djupa skogar i Östergötland. Ännu i dag tillverkas allt i bruksglas helt för hand och all tillverkning bedrivs i den egna hyttan. Huvudsakligen används degelinfärgning varvid glaset färgas på djupet, vilket ger ett karaktäristiskt utseende. Sedan en lång tid tillbaka arbetar Reijmyre med skickliga formgivare, och i dialog med de hantverkskunniga glasblåsarna och glassliparna skapar de produkter att använda och njuta av i generationer.

Inspireras av fantastiska produkter från Reijmyre här! (reklamlänk)

Ebba kruka

reijmyre ebba vas nk kök & design

En vacker och lekfull kruka, tillverkad i blyfri kristall, formgiven av Thomas Sandell. Den är formblåst i en fast grafitform och har en sprängd kant, vilket ger ett precist och rent avslut. Tillverkningen sker i energieffektiva elektriska ugnar i hyttan på Reijmyre där flera hantverkare är delaktiga i den långa och komplexa processen.

Shoppa online på nk.se! (reklamlänk)

Upptäck fler julklappar på NK Kök & Design. (reklamlänk)

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥