ANNONSSAMARBETE MED EMMA S

3 anledningar till att addera BHA-syra till kvällsrutinen – oavsett hudtyp

19 feb, 2024 
AvMarika Agestam Cederlund
allt om bha syra i hudvård stor guide
Emma S
BHA-syra är en riktig hjälteingrediens som adderar många härliga plus i hudvårdsrutinen, oavsett vilken hudtyp du har. Här är tre anledningar till att testa BHA – och produkten som du inte får missa.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Mindre pormaskar, finnar och mer återfuktad hud – BHA-syran är en svårslagen ingrediens när det kommer till djuprengörande och vårdande hudvård.

Därför ska du addera BHA till hudvårdsrutinen

1. Multiverkande

BHA-syra, även kallad salicylsyra, har många imponerande egenskaper. BHA är både antiinflammatorisk och antibakteriell och dämpar därmed rodnad och irritation. Syran är även fettlöslig vilket gör att den på djupet motverkar problem som stora porer och finnar. Sist, men inte minst, är BHA-syran känd för sina exfolierande egenskaper. Efter en omgång med BHA stimuleras cellproduktionen i huden, vilket är toppen för både mogen hud och för att motverka pigmentfläckar.

bha syra i toner
BHA-syra ökar cellproduktionen i huden och ger lyster.Emma S

2. Salongsresultat till minipris

Produkter som innehåller BHA-syra kan ge salongsliknande resultat för en väldigt mycket mindre peng. En av de mest effektiva och användbara produkterna när det kommer till BHA är tonern. Med en bomullsrondell och några droppar toner kan du enkelt och skonsamt djuprengöra och exfoliera huden som en del av kvällsrutinen.

produkter med bha
Klicka på bilden för att komma till tonern.Emma S

Treatment 2 % BHA Toner från Emma S är en leave on-exfoliering med 2 procent BHA-syra och 1 procent pilbarksextrakt. Tonern, som är fettlöslig, tränger lätt ner i porerna och löser upp talg samtidigt som den exfolierar och förebygger plitor och finnar. Jämfört mot många andra toners med BHA, som kan ha en uttorkande effekt, så innehåller Treatment 2 % BHA Toner även återfuktande ingredienser som skapar en fin balans. Läs mer och köp Treatment 2 % BHA Toner här.

3. Passar olika hudtyper

Utöver att den är bra för mogen hud så passar BHA faktiskt för alla hudtyper. Tack vare att syran är fettlöslig så passar den perfekt för fet hy. Men även känslig hy, som ofta kan vara sensitiv mot syror, funkar i regel bättre med BHA än exempelvis AHA-syra som kan göra huden mer känslig. Har du blandhy? Ja, då är BHA det perfekta valet för att handskas med olika problemområden samtidigt.

Optimal hudvårdsrutin i 4 steg

BHA är en viktig del i hudvårdsrutinen. Tonern från Emma S är återfuktande nog att ersätta en vanlig dagkräm, men använder du den på kvällen – vilket är att föredra då solljus kan dra ned effekten av BHA – så verkar den allra bäst i symbios med andra nyckelprodukter.

Komplett kvällsrutin från Emma S.Emma S

1. Tvätta av huden från smink och andra orenheter med oljerengöring, som Cleansing Oil, och avsluta med Cleansing Facial Wash från Emma S. Ansiktstvätten har samma PH-värde som huden har naturligt, för att inte torka ut den.

2. Djuprengör med Treatment 2 % BHA Toner.

Så introducerar du BHA-toner i hudvårdsrutinen

Börja vänja din hy vid BHA genom att använda den 2-3 gånger i veckan. Om irritation uppstår, skölj av och använd mindre frekvent. Komplettera med skonsamma hudvårdsprodukter för en optimal hudvårdsrutin.

3. Med Treatment Niacinamide Formula minimeras porerna, hudtonen jämnas ut och man får en starkare hudbarriär – tack vare vitamin B3, hyaluronsyra och salicylsyra. Ett perfekt tillskott till rutinen i gelform, används efter tonern och innan nattkrämen.

4. Sista steget i kvällsrutinen är nattkrämen. Ageless Night Cream från Emma S återfuktar och stärker huden. Retinolen i nattkrämen påskyndar cellförnyelsen under natten.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥