ANNONSSAMARBETE MED H&M

TÄVLING: H&M & ELLE CIRCULAR FASHION AWARD 2024

20 feb, 2024 
AvRedaktionen ELLE
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Har du en smart idé, innovation, design eller affärsmodell som kan förlänga livslängden på kläder och bidra till en mer cirkulär modeframtid? Då kan du vinna årets H&M & ELLE Circular Fashion Award!

DET DU VINNER

Årets H&M & ELLE Circular Fashion Award presenteras i samarbete med Textile Fashion Center.

Vinnaren kommer att få ta emot priset på ELLE-galan den 19 april 2024. Förutom att vi uppmärksammar vinnaren på scenen och i våra kanaler kommer hen att få ett skräddarsytt utbildnings- och coachningsprogram framtaget av H&M och ELLE i samarbete med Textile Fashion Center. Priset skräddarsys efter vinnarens behov och kan innehålla bland annat studiebesök och mentorskap som ger värdefulla insikter, kontakter och utvecklingsmöjligheter för att ta den vinnande idén till nästa nivå. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

TÄVLINGEN

H&M & ELLE Circular Fashion Award kommer att delas ut till en idé, initiativ, innovation eller affärsmodell som kan bidra till en mer cirkulär modeframtid. För modeindustrin innebär ett cirkulärt system att produkter ska tillverkas av återvunna eller förnybara råvaror, utformas för att kunna användas längre och sedan kunna göras om och användas på nytt igen och igen. Då få lösningar är helt cirkulära i sig, letar vi efter en idé som kan bidra till det cirkulära ekosystemet genom någon av de tre områden nedan.

Cirkulära produkter

Produkter skapade av återvunna, regenerativa eller andra mer hållbara material samt designprocesser som säkerställer bättre resursanvändning och skapar förutsättningar för att plagg ska kunna återanvändas eller återvinnas i större utsträckning.

Cirkulära leveranskedjor

Skalbara system som cirkulerar produkter och material för reparation, återanvändning och återvinning och använder produktionsprocesser med lägre påverkan – såsom färgning, tryckning, efterbehandling.

Cirkulära kundresor

Enkla sätt för kunder att engagera sig i cirkulärt mode genom modeller som resell och rental innan de repareras, återanvänds och återvinns.

Med priset vill vi uppmärksamma vinnaren och med kunskap och kontakter ge hen en skjuts på vägen mot att förverkliga sin idé. Därför letar vi i första hand efter en idé som ännu inte har satts i verket, ett initiativ som med synlighet skulle kunna skalas upp eller ett företag som är i sin uppstartsfas.

JURY

Vinnaren av H&M & ELLE Circular Fashion Award 2024 väljs av en jury bestående av representanter från ELLE, H&M och Textile Fashion Center.

SÅ TÄVLAR DU

Formulera din idé genom text, bild och/eller video och maila tävlingsbidraget till [email protected] senast den 24 mars. Märk mailet med ”Tävlingsbidrag 2024”.

Hur idén bäst förklaras och presenteras är upp till dig. Man kan tävla både individuellt och som grupp. Om ni är flera, utse en person till huvudsökande och ange hens uppgifter samt vilka som står bakom bidraget. De som tävlar måste vara över 18 år.

Döp dina uppladdade filer till ditt för– och efternamn.

Om du har några frågor kan du maila oss på [email protected]. Märk då mailet med ”Fråga 2024”.

Läs här om våra tidigare vinnare:

På ELLE-galan 2020 vann Vividye som med sin teknologi gör det möjligt att färga av och på kläder för att ge dem nytt liv.

Gustav Larsson-Utas, Johanna Nissén Karlsson och Eric Henriksson Martí är trion bakom Vividye.

Archive Attire, vinnare 2022, som med kurerade släpp förankrade i aktuella trender är ett inspirerande och nytänkande vintagekoncept som lockar allt fler modeälskare att shoppa medvetet.

Lilly Kungs, grundare av Archive Attire.

Kelly Konings, vinnare 2023, som specialiserat sig inom 3D-vävning och vill förenkla produktionskedjan för hur plagg tillverkas, nyttja dead stock-material och minska spill.

Kelly Konings, vinnare av H&M & ELLE Circular Fashion Award 2023.

På hm.com kan du läsa mer om vad H&M gör för att driva på förändringen mot en mer cirkulär modeframtid samt ställa dina egna frågor om deras hållbarhetsarbete.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥