ANNONSSAMARBETE MED CLAS OHLSON

Så stylar du uteplatsen med belysning – här är 6 trendiga solcellslampor

29 apr, 2024 
Äntligen är det hög tid att flytta ut på balkongen och i trädgården. Det viktigaste av allt för att skapa en harmonisk plats att trivas på? Utebelysningen! Så här fixar du belysning med solcellslampor – både trendigt och snyggt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Efter en lång vinter börjar vi se ljuset i tunneln och kan planera för vårt favoritrum – uterummet! Oavsett om du har en liten balkong, en stor, en trädgård eller en uteplats så är det nu hög tid att börja tänka på hur du vill ha det för att skapa en plats att samla vänner och familj på.

Tänk fina textilier, sköna kuddar, bekväma sittmöbler, blommor och kryddor och du har kommit långt i planerna för din uteplats. Men det allra viktigaste i ditt uterum är belysningen! Lys upp med solsken och sätt ljus på allt det du tycker om. På så sätt sätter du din personliga prägel på balkongen eller trädgården.

SOLCELLSLAMPOR – TRENDIGA, SNYGGA och praktiska!

Solcellslampor är ett perfekt val till uteplatsen eller trädgården. De är inte bara snygga, utan också väldigt praktiska. En av fördelarna är att du slipper krångliga och fula elkablar som förstör helheten. Dessutom är det ett miljövänligt och funktionellt alternativ eftersom de sköter sig själva – lamporna laddas upp av solen under dagen, även vid molnigt väder även om det inte är lika effektivt som när solen gassar. När skymningen faller aktiveras de automatiskt och släcks när det ljusnar.

Clas Ohlson har ett stort utbud av solcellslampor, och självklart har vi spanat in vårens nyheter att styla uteplatsen med! Här finns belysning i flera olika trendiga modeller och färger och material som passar för alla tillfällen och stämningar. Låt dig inspireras av möjligheterna att skapa den ultimata mysbelysningen med hjälp av stilrena och praktiska solcellslampor. Här är fyra enkla stylingtips.

STILSÄKRA UTEPLATSEN MED SOLCELLSLAMPOR – 4 TIPS

1. Material som bambu och rotting

Satsa på material som bambu och rotting för en avslappnad, bohemisk och varm känsla som smälter in fint i utemiljön och skapar vackra mönster. Skapa en mysig stämning med till exempel solcellslyktor som är fina att ställa på bordet eller hänga upp på väggen eller i ett träd.

Shoppa här!

2. Ljusslingor

Trolla fram en magisk atmosfär med hjälp av ljusslingor! Ljusslingor med solcellslampor är särskilt praktiska då du slipper krångliga elkablar, vilket ger dig frihet att kunna hänga dem precis där du vill. Häng dem i träd, på räcken, på en krok eller över bordet – möjligheterna är oändliga!

Shoppa här!

3. Färgade lampor

Lägg till en rolig och personlig touch på din uteplats med färgglada lampor! Perfekt för att sätta stämningen vid olika tillfällen, oavsett om du ska ha en avslappnad grillkväll eller en livlig gårdsfest.

Shoppa här!

4. Belysning i växter

Låt växterna lysa även när solen går ner! Genom att använda belysning i växter ger det en fin och oväntad effekt som kommer sätta uteplatsen i ett helt nytt ljus. Placera små lampor eller ljusslingor bland dina blommor, buskar och träd för en perfekt mysbelysning. Dessutom är det en otroligt vacker detalj.

Shoppa här!

DAGS FÖR VÅRNYTT – 6 DEKORATIVA SOLCELLSLAMPOR VI GILLAR

Upptäck fler belysningsnyheter från Clas Ohlsons! Här är vi valt ut sex favoriter som garanterat kommer höja atmosfären på din favoritplats i sommar.

Bordslampa solcell

Den här bordslampan är riktigt snygg och trendig just nu. Lys upp middagsbordet när du ställer till med grillkväll i trädgården eller på balkongen. Lampan sprider ett dekorativt sken och är också vädertålig då den är tillverkad av pulverlackad metall.

Solcellslampa rund

Vi gillar denna stilfulla solcellslykta i stål med retroinspirerad LED-filamentlampa i glas. Det varmvita ljuset kastar ett fint mönster oavsett om du placerar lyktan på golvet, bordet eller hänger upp.

Solcellslykta i kreamik

Solcellslykta i keramik med utskuret mönster som sprider ljuset på ett vackert sätt när mörkret faller. Ställ på ett bord eller kanske i en hylla. Se till att solens strålar når fram till den så att batteriet kan laddas optimalt.

Solcellskorg medium

Stämningsfull solcellsbelysning i stål. Blir snygg i uterummet, trädgården och på balkongen.

Solcellslykta metall

Metall, beige och guld gör den här lyktan extra snygg. Den sprider ett fantastiskt fint ljusmönster och du kan både ha den stående på ett bord eller hänga upp den på en hylla eller varför inte i ett träd.

Solcellskorg large

En retroinspirerad LED-filamentlampa i glas i stål med ett handtag. Den här gör sig bra på alla platser där du önskar extra mysbeslysning som i uterummet, trädgården och på balkongen. Laddas på dagen och tänds automatiskt vid skymning. Finns i olika storlekar.

Visste du att…?

Clas Ohlson har reservdelar om din solcellsbelysning skulle ha slutat fungera. Förläng livslängden på det du har genom att ersätta trasiga komponenter. Helt klart bättre för både din plånbok och miljön!

Till reservdelar för solcellsbelysning

Kom ihåg!

Att plocka ner din solcellsbelysning när hösten kommer och plocka fram igen när du ställer fram klockan till våren. Ha lampan på en plats där det inte blir för kallt så riskerar inte batteriet att frysa sönder.

Se mer solcellsnyheter hos Clas Ohlson

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥