ANNONSSAMARBETE MED ESSIE

ELLEs beautyredaktör tipsar – så tar du hand om dina skadade naglar efter UV-gellack

04 mar, 2024 
AvCornelia Larsson
Är dina naglar tunna och sköra efter behandlingar med gellack och UV-ljus? Pausa salongsbesöken, släck UV-lampan och ge dig själv en hemmabehandling som gör underverk ­– i bara två enkla steg.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Advertisement

Naturliga naglar är säsongens stora manikyrtrend. Men att lyckas få naglarna i bra skick kan vara en utmaning – speciellt om du vill gå från gellack och akrylnaglar. För hur mycket vi än älskar looken av välpolerade naglar, är det ett faktum att gellack och akryl på sikt kan skada naglarna. Den ständiga användningen av UV-lack kan nämligen resultera i att naglarna blir tunna och sköra och i värsta fall går av. Speciellt om du inte tar bort materialet på naglarna på rätt sätt. Men det finns hjälp att få – och nu är det enklare än någonsin att skapa fina och välmående naglar hemma.

Så här reparerar du skadade och sköra naglar hemma

ELLEs beautyredaktör Veronica Henriksson har testat det senaste tillskottet i Essie-familjen: Good as New Nail Perfector, som är en produkt som innehåller ceramider som stärker nageln och omedelbart jämnar ut nagelns yta och fixar ojämnheter. Tillsammans med den vårdade och återfuktande nagelbandsoljan On-a-roll Apricot Nail and Cuticle Oil får du dessutom fina nagelband.

Essie Apricot on a Roll Treatment

Steg för steg – så använder du Good as New Nail Perfector

Här är guiden som ger dig fina och hälsosamma naglar och nagelband i bara två steg.

Steg 1: Nagellack som jämnar ut nagelytan

Innan du applicerar Good as New Nail Perfector är det bra att peta ner nagelbanden och rengöra nagelytan. Applicera sedan två lager av Essie’s nya nagellack Good as New Nail Perfector på rena och olackade naglar. Good as New Nail Perfector har en fin och skir rosa färg och en semi-matt finish. Good as New Nail Perfector innehåller ceramider, en ingrediens vi ofta ser inom hudvård. Ceramiderna i nagellacket hjälper till att bibehålla naglarna optimala fuktnivåer, stärker naglarna och gör nageln slät och jämn. För bäst resultat ska du applicera två lager och du kommer att märka hur dina naglar känns starkare på bara en vecka.

Essie Good as New Nail Perfector

*Utan ingredienser av animaliskt ursprung!

** Användartest av 50 personer, applicerat två lager

Steg 2: Nagelbandsolja som vårdar

Efter att nagellacket har torkat applicerar du On-a-roll Apricot Nail and Cuticle Oil. Det är en snabbabsorberande och smidig nagelbandsolja som hjälper till att skydda och återfukta nagel och nagelband. Den praktiska designen gör appliceringen helt kladdfri och är perfekt för dig som är på språng. I dessa två enkla steg uppnår du den perfekta salongskänslan och dessutom slipper du skador från UV-gellack.

Essie On-a-roll Apricot Nail and Cuticle Oil

*Utan ingredienser av animaliskt ursprung!

Skinification – allt om den senaste nageltrenden

Den virala TikTok-trenden ”skinification” har tagit beautyvärlden med storm. Trenden handlar om att vårda och ta hand om dina naglar på samma sätt som du tar hand om din hud – och att använda samma härliga hudvårdingredienser även på dina naglar. Essie’s Good as New Nail Perfector bygger bland annat på ceramider som kort går att beskriva som byggstenar för huden som hjälper till att stärka huden (och nagelns) barriär. Genom att hoppa på skinification-trenden och använda Essie’s care-kollektion har du alla förutsättningar för vårfräscha och välmående naglar.

ELLEs beautyredaktör Veronica Henriksson testar Essie’s nyhet – så blev resultatet

Häng med på den senaste trenden och se TikTok-videon nedan där ELLEs beautyredaktör Veronica Henriksson ger en steg för steg-guide och visar hur du snabbt och smidigt räddar dina skadade naglar.

@ellesverige

Naglar som spricker och går sönder efter uv-gellack? Hjälp finns!👆🩷Beauty-Veronica testar två @essie-produkter som är perfekta för att få naglarna på banan igen. Ps. Du kan göra det här hemma 💅 #nailcare #satisfying #manicure

♬ originalljud - ellesverige

Shoppa Essie här!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥