ANNONSSAMARBETE MED GARNIER

Guide: Så väljer du rätt c-vitaminserum för din hudtyp

06 nov, 2023 
AvMarika Agestam Cederlund
Guide: välj rätt c-vitaminserum för just din hudtyp och tips på serum med c-vitamin från garnier
Garnier
C-vitaminets positiva inverkan på huden går inte att ta miste om, oavsett om du längtar efter mer lyster, ett extra skydd mot solen, eller mer spänstig hud. Vi listar fördelarna med vitaminet – och tipsar om effektiva c-vitaminserum att testa.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Advertisement

C-vitamin är inte bara gott i frukostjuicen, det kan även addera en riktig superboost till din hudvårdsrutin. Askorbinsyra, som det även heter, är en antioxidant med kraft nog att skydda huden mot yttre påfrestningar, samtidigt som den arbetar inifrån för att skapa lyster och spänst. Antioxidanter stärker immunförsvaret – en av anledningarna till att c-vitamin upplevs ge livlig lyster!

FÖRDELAR FÖR HUDEN MED C-VITAMIN

  1. Ger glow och lyster
  2. Motverkar pigmentfläckar
  3. Neutraliserar fria radikaler och skyddar huden mot dess skadliga effekter
  4. Skyddar mot-, och reparerar skador orsakade av-, skärmljus, solljus och föroreningar
  5. Ökar kollagenproduktionen och återfuktar huden

C-vitamin kan adderas till hudvårdsrutinen via en mängd olika produkter – från krämer till ansiktsmasker eller rengöring, för att nämna några. Ett av de mest populära användningsområdena för c-vitamin är via serum, vars formula gör att vitaminet enkelt kan arbeta på djupet i huden.

c vitamin serum bästa serum för din hudtyp
Det finns många fördelar med att addera c-vitaminserum till din hudvårdsrutin.Garnier

Vilket c-vitaminserum passar min hy?

Fördelen med det mångsidiga c-vitaminet är att det passar i princip alla hudtyper och åldrar. Detta då c-vitaminet hjälper huden att anpassa återfuktningsnivån, oavsett om du har torr eller fet hy. Det är i regel en snäll ingrediens att introducera i rutinen – men oavsett bör man alltid testa nya produkter stegvis och anpassat efter din huds behov.

Bästa c-vitaminserum för känslig och/eller normal hy

Har du en hud som lätt rodnar, blir torr eller får utslag? Då kan du ha en känslig hudtyp, och kan med fördel använda ett mildare serum med c-vitaminderivat. Introducera c-vitaminet successivt i din hudvårdsrutin för att undvika irritation. Det kan även vara till fördel att satsa på ett serum med lite lägre c-vitaminskoncentration.

c-vitamin i hudvård och rätt c-vitamin för din hudtyp
C-vitamin i hudvård passar alla, men se till att välja rätt c-vitaminprodukt för just din hudtyp.Shutterstock

Garniers Vitamin C Glow Boost Serum har blivit en favorit hos många sedan det lanserades i fjol, och kvalar idag in på listor över de mest sålda serumen världen runt. Serumet innehåller en mild mix av 3,5 % c-vitaminderivat, niacinamid och salicylsyra vilket gör att det passar alla hudtyper – även den känsliga huden (inte minst om det är första gången du introducerar c-vitamin i din rutin).

Vitamin C Glow Boost Serums specialiteter är att det förbättrar lystern och jämnar ut mörka fläckar, och trots sitt låga pris lever det upp till samma effekt som många serum i betydligt dyrare prisklass.

Serum med vitamin c från garnier
Garniers c-vitaminserum innehåller Super Citrus, ett citronextrakt som är känt för att göra hudtonen mer strålande.

Läs mer och köp Garnier Vitamin C Glow Boost Serum här (pris: 149 kronor).

Bästa c-vitaminserum för mogen och/eller normal hy

Med åldern förlorar huden kollagen och således spänst. En mogen hud kan även ha utmaningar med torrhet, vilket gör ett serum med återfuktande egenskaper till en riktig supermatch. Efter hyllade Vitamin C Glow Boost Serum släpper Garnier nu en uppföljare och nattvariant – SkinActive Vitamin C Glow Boost 10 % Night Serum.

Formulan innehåller en blandning av rikligt återfuktande hyaluronsyra och C-vitamin. Serumet har en ren, 10-procentig koncentration av c-vitamin som arbetar extra kraftfullt på djupet under natten för att ge spänst och lyster till glåmig hud, samt för att reducera synligheten av fina linjer.

garnier serum vitamin c nattserum
C-vitamin stimulerar kollagenprodukten vilket ger jämnare och spänstigare hy.

Läs mer och köp Garnier SkinActive Vitamin C Glow Boost 10 % Night Serum här (pris: 159 kronor).

Från morgon till kväll – så maxar du c-vitaminets effekt i hela rutinen

C-vitamin går som nämnt att få i sig via både hudvården och kosten. Citrusfrukter, grönsaker som paprika och broccoli, samt kryddor som färsk chillipeppar, är alla c-vitaminrika källor. Vill du nyttja vitaminet i fler steg även i din hudvårdsrutin har Garnier en hel c-vitaminserie med serum, ansiktskräm, ögonkräm, micellärvatten och ansiktsmask. Du hittar serien här.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥