ANNONSSAMARBETE MED LANCÔME

Hudvårdsguide: Välj det rätta serumet för dina behov

06 feb, 2024 
Rätt serum i din hudvårdsrutin kan göra en betydande skillnad för din hud. Men hur vet du vilket serum som passar dig bäst? Vi guidar dig genom djungeln av aktiva ingredienser, så att du kan välja ett serum som matchar just dig och dina behov.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Drömmer du också om en silkeslen och återfuktad hud? Eller kanske mindre orenheter och mindre synliga pigmentfläckar? Då kan ett serum, som innehåller ingredienser med effekt på dessa områden vara den extra boost din hud behöver.

Serumet är ett enkelt och effektivt sätt att uppgradera din dagliga hudvårdsrutin. Men med så många serum på marknaden kan det vara svårt att veta vilket du ska välja. Vi har skapat en guide för dig som är osäker på vilka ingredienser som riktar in sig på just de resultat du söker, följ med!

VILKET SERUM SKA DU VÄLJA?

Våra hudbehov varierar, och därför är det en bra idé att fördjupa sig i vad olika serum kan göra för din hud. På så sätt kan du vara säker på att hitta rätt match – för just de resultat du söker. Låt oss utforska ingredienserna tillsammans!

För dig som behöver återfuktning

De flesta av oss har upplevt torr hud – och det kan vara både obehagligt och frustrerande. Om du känner att din hud snabbt blir uttorkad, kan ett serum med hyaluronsyra vara rätt för dig. Hyaluronsyra har den fantastiska egenskapen att kunna binda fukt i huden, vilket bidrar till en silkeslen och väl återfuktad hud.

För dig som suktar efter lyster

Längtar du efter en vacker och glowig hud? Då bör du lägga till ett serum med c-vitamin i din hudvårdsrutin. Denna kraftfulla antioxidant ger inte bara lyster utan kan också minimera fina linjer och pigmentförändringar. Som en extra bonus fungerar c-vitamin även som en sköld mot yttre faktorer och skyddar huden mot rynkor och solskador.

För dig vars hud håller på att förändras

Åldrandets tecken är oundvikliga, och om din hud genomgår förändringar kan ett serum med niacinamid vara din bästa vän. Niacinamid, även känt som B3-vitamin, är ett mirakelvitamin som bekämpar ålderstecken, orenheter, förstorade porer och rodnad. Därför är ett serum med niacinamid utmärkt för dig som vill ta tag mot orenheter eller som vill fokusera på en hudvårdsrutin som kan bidra till att minska fina linjer och rynkor. Niacinamid kan även vara rätt hjälp om du vill förbättra din huds elasticitet, lyster och utstrålning.

SÅ KOMMER DU I GÅNG

När du har identifierat vilka ingredienser som passar din hudtyp är det dags att introducera ett serum i din dagliga rutin. Här är två fantastiska serum som kan passa dina behov, var och en med sina unika egenskaper.

Advanced Génifique Serum

Advanced Génifique Serum är ett mångsidigt serum med hyaluronsyra och c-vitamin, berikat med pre- och probiotiska extrakt. Formulan är lämplig för alla hudtyper och ger en mjuk, stärkt, återfuktad och strålande hud. Serumet gör huden mer motståndskraftig mot yttre påverkan, vilket även hjälper huden att behålla fukten bättre.

Läs mer om Advanced Génifique Serum här!

Rénergie H.C.F. Triple Serum

Rénergie H.C.F. Triple Serum är lite av en multitasker. Serumets formula består av ingredienser som hyaluronsyra, c-vitamin + niacinamid och ferulinsyra. Det som gör produkten speciell är att de tre aktiva ingredienserna inte kan kombineras i en och samma formula. Därför blandas de först när serumet appliceras på huden, vilket skapar en effektiv anti-age-hudvård.

Läs mer om Rénergie H.C.F. Triple Serum här!

HUR ANVÄNDER DU DET?

När du har hittat det perfekta serumet för din hud är det dags att sätta i gång. Följ dessa steg:

1. Rengör: Börja med att rengöra ansiktet från smink och orenheter.

2. Ge näring: Applicera serumet på ansikte och hals med mjuka, utåt- och uppåtriktade rörelser. På så sätt får de aktiva ingredienserna rikligt med tid att arbeta med huden.

3. Återfukta: Avsluta din huvårdsrutin med din favoritkräm för att säkerställa maximal återfuktning.

Genom att använda det rätta serumet för din hud kan du skräddarsy din rutin för att möta specifika behov och uppnå önskade resultat.

Läs mer om Lancôme´s serum här!