ANNONSSAMARBETE MED CAROLINE SVEDBOM

Maja Nilsson Lindelöf x Caroline Svedbom – från design till ELLE-galans röda matta

23 apr, 2024 
AvElinor Hedgren
På ELLE-galan 2024 var det som vanligt glitter och glamour, men en person stack särskilt ut ur mängden. Maja Nilsson Lindelöf strålade lite extra när hon bar sina unika rossmycken, som hon i ett exklusivt designsamarbete med Caroline Svedbom hade skapat för att fullända sin gala-look.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Den 19 april var det återigen dags för årets glammigaste modevent, ELLE-galan 2024, där röda mattan kryllade av kändisar klädda i fantastiska kreationer. Maja Nilsson Lindelöf, känd för sin unika stil och passion för både mode och design var självklart på plats.

Denna gång bar hon en mobwife-inspirerad look, bestående av en leopardmönstrad klänning, smyckad med rosor. Till klänningen bra hon matchande rossmycken. Men dessa smycken var inte vilka som helst. Inför årets gala hade hon nämligen teamat upp med ingen mindre än den svenska smyckesdesignern Caroline Svedbom för att designa och skapa sina drömsmycken, vilket blev det perfekta komplementet till hennes galaklänning.

– ELLE-galan är ju årets festligaste kväll i Sverige, och är det någon gång man ska få känna sig extra fin är det då! Jag har alltid burit smycken från Caroline Svedbom, dagen innan mitt bröllop exempelvis, och när jag åker iväg på solsemester följer alltid de färgglada, härliga smyckena med. Så när jag fick förfrågan om att få skapa min egna smycken tillsammans med Caroline Svedbom kändes det självklart och som en stor ära, berättar Maja.

RESAN FRÅN DESIGN TILL FÄRDIGA SMYCKEN

För Maja är smycken mer än bara accessoarer. De är en viktig del av att fullända en look och ge den det där lilla extra, oavsett om det är till vardags eller fest. Redan från början hade hon en tydlig vision kring designen av smyckena – de skulle inte bara matchade hennes look, utan också göra den komplett. Inspirerad av rosorna på hennes klänning skapade hon tillsammans med Caroline Svedbom de perfekta smyckena som fulländade hennes gala-outfit.

– På min klänning finns det rosor och jag tänkte direkt att jag ville utöka det i hela outfiten. Vi landade i stora roshängen i crystal som påminner om diamanter med en matchande ring till. Örhängen och ringar är de smycken som jag bär mest, och till klänningen med en hög hals kändes det perfekt. Även om klänningen tar för sig så är det mina smycken som gör att outfiten står ut och känns komplett.

– Jag ville skapa smycken som tar plats och som man helst bär till fest. Smycken som glittrar och samtidigt är klassiska och stiliga. Kristallen “Crystal” var perfekt då den påminner om diamanter och ger ett mer diskret intryck samtidigt som den sticker ut. Min stil varierar men oftast vill jag ha smycken som har det där lilla extra men på ett stilrent sätt.

När Maja hade färdigställt designen tillsammans med teamet på Caroline Svedbom var det dags att förvandla den till verklighet. I likhet med alla Caroline Svedboms smycken tillverkades även dessa i fabriksanläggningen som sträcker sig över drygt 1 000 kvadratmeter, belägen i Aten i Grekland. Där görs smyckena helt för hand och tillverkningen präglas av lång erfarenhet och noggrannheten i varje detalj och sten. Detta gör inte bara varje smycke unikt, utan också av högsta möjliga kvalitet.

På galadagen strålade Maja i dessa unika smycken på röda mattan och på festen. De var verkligen otroliga statement-pieces som inte bara lockade till sig uppmärksamheten, utan som också visade upp Majas personliga stil på ett helt nytt sätt.

– Resultatet blev helt klart över alla förväntningar! Jag hade en bild av att örhängena skulle behöva bli mindre på grund av storleken på rosen, men experterna gjorde örhängena mer hängande, vilket jag blev så glad över. Just till detta tillfälle tänker jag, ju större desto bättre och more is more!

– Jag kommer alltid att vara väldigt stolt över det här samarbetet, och det kommer alltid att ha en stor betydelse för mig. Det är ju det första smyckena jag någonsin designar! Jag ville att smyckena ska förmedla självkänsla och kvinnlighet, och det tycker jag verkligen att de gör. Jag kommer att bära både örhängena och ringen mycket och ha kvar dem för alltid.

UPPTÄCK SENASTE KOLLEKTIONEN FRÅN CAROLINE SVEDBOM

Inspireras av Maja och spana in Caroline Svedboms senaste kollektion "Front Row Collection" – där edgy smälter samman med elegans. Var trendsättaren och banbrytaren och pryd dig själv med smycken som väcker uppmärksamhet. Oavsett om du är på väg till en konsert, en soaré på taket eller bara vill addera glamour till vardagen, låt "Front Row Collection" vara ditt självklara val för ett djärvt statement.

Till kollektionen!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥