ANNONSSAMARBETE MED ALWAYS

5 anledningar att använda trosskydd

18 mar, 2024 
AvSofia Carlberg
Vill du känna dig extra fräsch eller har du för lite mens för att använda tampong? Det finns många anledningar där trosskydd är ett bra val. Här listar vi fem!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Något som är viktigt, oavsett var du är i menscykeln, är att känna sig fräsch och bekväm. Exakt det kan ett skyddande, flexibelt och tunt trosskydd hjälpa dig med. Oavsett om du tränar, ska gå på fest eller bara existera i vardagen är det viktigt att känna sig säker.

Ett trosskydd är inte lika tjock som en binda och har heller inte samma uppsugningsförmåga, vilket gör att trosskydden passar bra de där dagarna när du inte blöder lika mycket eller när du vill hålla trosan torr från svett och flytningar.

Att ha flytningar är helt normalt. Vanligtvis får man de allra första flytningarna när man kommer in i puberteten och sedan följer flytningarna oss genom hela livet. Mängden minskar ofta med stigande ålder och varierar i mängd under olika perioder av livet. Under en graviditet är det till exempel inte ovanligt att ha rikliga flytningar. Kom ihåg att om du upplever några problem eller känner oro kring flytningar är det alltid bäst att söka hjälp hos sjukvården.

Läs också: De 7 vanligaste frågorna kvinnor har om flytningar

Vi har listat 5 anledningar till varför du ska använda trosskydd!


1. De håller dina trosor torra vid flytningar

Flytningarna har den viktiga funktionen att hålla slemhinnorna i slidan fuktiga, hålla slidan ren och skydda mot infektioner. Men flytningar kan få trosorna att kännas fuktiga vilket gör ett trosskydd till den perfekta följeslagaren under dessa dagar.

2. Räddar dig vid oväntade blödningar

Ibland är din mens sen och ibland kanske du helt ärligt inte har helt koll på när den ska dyka upp. Då kan det vara skönt att använda trosskydd för lite extra skydd.

3. Bra i början och i slutet av din mens

Kanske blöder du mycket både i början och i slutet av din mens och känner dig mest bekväm med en binda under de dagarna, men för många räcker det med ett trosskydd i starten av mensen och likaså i slutet. Ett trosskydd fungerar också bra dagarna när du går och väntar på att mensen ska dyka upp men är osäker på vilken dag den dyker upp.

4. Håller dig fräsch under ägglossning

Under ägglossning upplever många kvinnor rikligare och tjockare flytningar och där hjälper trosskyddet dig att slippa en blöt känsla i trosorna.

5. Perfekt när du svettas

Trosskydd som är speciellt designade för att kunna bäras tryggt och bekvämt varje dag hjälper dig att känna dig självsäker och ren. De passar på så sätt perfekt när du tränar och svettas.

Trosskydd är alltså perfekta för dagar med lättare menstruation, som ett extra skydd när du använder tampong eller för personer med oregelbunden mens som vill undvika överraskningar. De är också ovärderliga under aktiva dagar när du svettas samt under perioder med ökade och rikliga flytningar.

ALWAYS SENASTE PRODUKT – FLEXISTYLE NORMAL

Always senaste produktlansering Flexistyle Normal trosskydd är ett tunt och flexibelt skydd som anpassar sig till olika typer av trosor. Always erbjuder trosskydd både med och utan doft. Alla produkter är märkta med Skin Health Alliance-symbolen.

Shoppa dina trosskydd här!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥