Annonssamarbete med Specsavers

Vårmode 2024: Lyft stilen med säsongens trendigaste accessoar

04 mar, 2024 
AvMarika Agestam Cederlund
snygga glasögon för dam våren 2024
Emma Tüll
Säsongens självklara accessoar är både tidlös, trendig och kan enkelt sätta tonen för en hel look. Vi talar såklart om glasögonen – här är vårens stilsäkra bågar!

Längre och varmare dagar väntar runt hörnet, och redan nu har säsongens vårmodenyheter börjat landa i butikerna. I vår ligger stort fokus på detaljer som inte bara kompletterar, utan sätter hela tonen, för dina looks. Nu låter vi accessoarerna ta plats och ge uttryck för våra personligheter. Bästa sättet är med hjälp av ett par trendsäkra bågar!

Ny vårkollektion från Specsavers

Specsavers släpper lagom till våren en ny kollektion med trendigt lekfulla glasögon. Efter framgången med den första ANDMORE-kollektionen lanseras nu 18 nya unikt designade unisexbågar – det första släppet från kollektionen inkluderar 12 bågar och kommer att finnas i butik 4 mars 2024. Nedan listar vi kollektionens tre nyckeltrender och hur du stylar bågarna. Vilken stil är mest du?

vilka glasögon passar mig
Specsavers släpper vårkollektion med trendiga glasögon 2024.Emma Tüll

Glasögontrender våren 2024

1. Smooth Sculpture

Omfamna säsongens retrovibbar i 60- och 70-talsinspirerade bågar med en modern touch. Stora, markerade acetatbågar tar plats och färgskalan går i 70-talets tecken med blå och bruna bågar.

Stylingtips! Ytterligare en stor 70-talstrend våren 2024 är minishortsen. Bär dina statementbågar med en voluminös överdel till minishortsen för effektfulla proportioner.

glasögon ansiktsform
Retroinspirerade glasögon i kollektionen ANDMORE.Emma Tüll
I kollektionen finns både glasögon och solglasögon.Emma Tüll

2. Scandi Geo

Lekfulla, geometriska former står högt på trendkartan i vår och vi anammar dem med en skandinavisk, stilren touch. Bågarna är rena, skarpa och kommer i en mjuk färgskala av rosa, cremevita och kristallgröna toner.

Stylingtips! En gyllene regel för en balanserad look är att hålla sig till tre färger. Låt bågarna sätta en av dessa och plocka även upp färgen i en annan del av looken – kanske speglar den sig i ett par färgglada naglar eller i ett midjeskärp?

snygga glasögon dam 2024
Lekfulla former är trendsäkert våren 2024.Emma Tüll

En gyllene regel för en balanserad look är att hålla sig till tre färger

Vilken stil är mest du?Emma Tüll

3. Scandi Metal

Metallic är en av säsongens stora trender – som även gör sig självklar i accessoarväg. Med nya former, som upp och nedvända pilotbågar, utmanar Scandi Metal den traditionella synen på metallbågar.

Stylingtips! Låt de nytänkande metallicglasögonen får spela huvudrollen i vårens look. Bär dem med tidlösa basgarderobsplagg som denim, loafers och vit skjorta.

Metallbågar i modern take.Emma Tüll
Glasögon från Specsavers kollektion ANDMORE våren 2024.Emma Tüll

ANDMORE släpps kl 09.00 den 4 mars 2024 i Specsavers alla butiker och online. Spana in kollektionen här!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!