ANNONSSAMARBETE MED ZALANDO

Charli XCX presenterar Stories på Zalando

25 okt, 2023 
AvElinor Hedgren
Nu lanserar Zalando en helt ny, inspirerande och uppslukande shoppingupplevelse – upptäck Zalando Stories
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Mode är en konstform. Och som alla konstformer handlar det om inspiration, för den som skapar det och för den som bär det, men också för den som berättar det. Att köpa en klänning är mer än ett klädesplagg att ha på sig, det skapar en känslomässig koppling till bäraren. Den gör det möjligt att uttrycka personlighet, stil och värderingar och bidrar till att man känner sig som en del av ett samhälle. I dessa tider när information och trender sprids och förändras allt snabbare blir det viktigt att involvera köparna och skapa en koppling.

Detta är vad Zalando bestämde sig för att göra genom att lansera en ny inspirationssektion på sin webbplats, som förvandlar shopping till en uppslukande upplevelse. Stories på Zalando, som presenterades med Charli XCX under ett exklusivt event i Berlin, är en hubb med inspirerande innehåll som lockar och involverar användare från alla generationer under deras onlineköp. Det är ett sätt att berätta om mode genom storytelling och upptäcka nya stilar, trender och varumärken genom berättelser och intervjuer med kända personer som med sin talang har lyckats etablera sig och representerar sin egen inspirationskälla.

CHARLI XCX OM STIL OCH SJÄLVUTTRYCK

I samband med lanseringseventet träffade ELLE Charli XCX för en intervju och för att diskutera stil. Charli XCX, brittisk artist och låtskrivare och Grammy-kandidat, är huvudpersonen i den första Cover Stories på Zalando som utforskar hennes utveckling under karriären, genom hennes stilval och inspirationskällor. Hon påpekar hur viktigt det är för en artist att ha sin egen stil och identitet som gör att man blir igenkännbar och inte tråkig.

– Jag tror att kläder är det mest omedelbara som folk kan försöka analysera dig utifrån. Du vet, du bär en outfit och sedan antar folk 'åh hon måste vara den typen av person'. Så jag gillar att uttrycka hur jag känner mig genom mina kläder. Men det är inte heller en så stor grej – jag är den jag är oavsett om jag bär en golvlång klänning på en röd matta eller någon tunn liten kjol, säger Charli XCX.

Just nu gillar hon att välja outfit efter sitt humör och föredrar minimalistiska kläder i svart färg. Hon gillar att köpa tidlösa plagg som kan finnas i hennes garderob för alltid och som har haft ett bra liv.

Läs mer om Charli XCX på Zalando

ETT NYTT SÄTT ATT UPPLEVA ONLINESHOPPING

Berättelser om mode och livet för huvudpersonerna främjar en ny inställning till shopping, närmare de nya generationerna, som gör det möjligt för kunderna att upptäcka nya bredare kulturella perspektiv och idéer. I den nya hubben, som ser ut som ett socialt flöde med ett intuitivt gränssnitt och en ung och iögonfallande grafik, presenteras nytt innehåll varje vecka. Korta videor samlade i fem olika serier, med shoppingbara gallerier av de looks som bärs av talangerna.

Det är en verklig resa som går bortom den traditionella shoppingupplevelsen, där du kan få upptäcka avantgardistiska personligheter hos trendsättare från olika delar av världen. E-handelsplattformen, som är ledande i Europa, öppnar dörren till stilrådgivning, trendsättarnas önskelistor, nya varumärken och intervjuer med kändisar. En plats där du kan få inspiration och drivkraft för dina inköp och som ger kreatörer och kulturella pionjärer möjligheten att uttrycka sina åsikter och erfarenheter med en bredare gemenskap.

LANSERINGSEVENT I BERLIN – EN UPPSLUKANDE UPPLEVELSE

Vid lanseringseventet i Berlin den 13 september fick deltagarna en exklusiv djupdykning i Stories på Zalando – och fick uppleva de olika tillgängliga innehållsserierna på nära håll.

Som på ett konstgalleri guidades gästerna genom en rad installationer, inklusive ett överdimensionerat sovrum och en garderob inspirerad av Charli XCX. Samt en exklusiv kortfilm med stilregler – allt med liveframträdanden av Sega Bodegas DJ:s, Only Fire och Juliana Huxtabl som bakgrund. Gästerna fick en försmak av vad som skulle ha varit onlineupplevelsen när de såg uppträdandena av den visionära hårstylisten Taiga Sato och blomsterdesignern Misha Todirascu från Studio Linné. Som en föraning om september månads "Guest Edit".

Upptäck launch party looks på Zalando

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥