ANNONSSAMARBETE
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

7 tips för förvaring – du kanske inte tänkt på!

12 mar, 2020 
AvSofia Carlberg
Det största problemet du upplever hemma är förmodligen brist på bra förvaring och det kan vara nog så frustrerande eftersom dåliga förvaringslösningar lätt leder till ett rörigt och ostrukturerat hem. Här är 7 tips för förvaring som kommer underlätta din vardag!

Ramlar du över barnens mössor och vantar för att det inte finns en given plats för ungarna att lägga dem på? Undviker du att öppna klädkammaren för att den bågnar över av både för mycket kläder, lådor och skor? Lugn, du är inte ensam – och det finns bra lösningar till dina problem! Börja med att fundera på vilka rum som behöver optimeras för en bra förvaringslösning och skrid sedan till verket.

Gruppera dina saker

Att samla saker efter sitt användningsområde är en riktigt bra idé. Hur ofta använder du produkten? Hur viktigt är det att du snabbt kan nå den? När du grupper saker efter användningsområde blir det enkelt att hitta dem. Du kan också gruppera efter exempelvis färg och material eller som här ovan dina köksprylar.

Förvara saker på rätt höjd

Tänk på att placera dina sker på lämplig höjd efter hur ofta de används. Saker som du använder ofta lägger du på en höjd som är enkel att nå, det vill säga nånstans i knähöjd och ögonhöjd. Tunga saker och leksaker placeras lågt och saker som du kanske bara använder en viss tid av året lägger du högt.

Märk upp din förvaring

Barnrum

Om du sätter etiketter på lådor eller ritar en bild på blir det lättare för hela familjen att hålla iordning hemma oavsett om det är i hallen eller i vardagsrummet. Gör likadant på barnens lådor i lekrummet så blir det enkelt att hålla reda på leksaker och pyssel.

Utnyttja ytorna i ditt hem

Hylla under trappa.

Har du en outnyttjad vägg hemma kan det vara en god idé att investera i en hylla som slukar mycket. Du kommer dessutom få en behagligare känsla i rummet om du lägger ner föremål som ska in i hyllan i lådor och kanske bara låter dina favoritsaker få synas. Sätt upp hyllor i olika storlekar och höjd under trappan och skapa på så sätt ett extra förvaringsutrymme på en yta som kanske annars inte hade använts alls. På väggytor med fönster kan du satsa på att sätta upp hyllor som passar väggens form.

Använd dig av smarta lådor

Ta för vana att förvara små prylar, verktyg och exempelvis städprodukter i lådor med flera olika fack. Det gör att du får en bra överblick ovanifrån.

Utnyttja hela din garderob

garderob muji

För att få en bra överblick över dina kläder i garderoben är det bra om du sorterar kläder efter exempelvis material, typ och färg. Häng kläder som kan hängas och vik dem som kan vikas. Använder du hyllor i lådformat kan du med fördel använda hela lådans djup. Har du genomskinliga lådor kan du direkt se vilka plagg som ligger däri.

Sortera saker i badrummet

Låda med skönhetsartiklar.

Det kan lätt bli rörigt inne badrummet om du inte sorterar upp hud- och sminkprodukter. Försök dela upp dem efter användningsområde i olika lådor och fack. Om du också använder stålhyllor i badrummet kan du ha förvaringslådor på hyllplanen med till exempel tvättmedel, rena handdukar med mera i.

Hos Muji kan du hitta förvaringsmöbler som kan kombineras och användas för att passa just ditt hem.

Här är några produkter som kan hjälpa dig med dina förvaringsproblem

tygkorg från muji

Tyglådor i bomull som är utformade efter MUJI:s ursprungliga storleksstandard så att de kan kombineras med hyllor och andra artiklar. Passar bra i Muji Steel Unit Shelves eller Stacking Shelves. Pris 157 kr. Shoppa här!

Muji’s stålkorgar är kraftiga, hållbara och rostfria. Pris 247 kr. Shoppa här!

 

korg från muji

Förvaringslåda i bomullslin med dragkedja. Pris 315 kr. Shoppa här!

Dessa stapelbara korgar i rotting har utformats för att vara lättanvända, med smidiga lock och handtag. Pris 202 kr. Shoppa här!

korg i rotting

Stapelbar korg i rotting. Pris 247 kr. Shoppa här!

Muji

Muji vill hjälpa dig att organisera ditt hem med bra förvaring som gör att alla kan trivas hemma. Storleken på Muji förvaringsmöbler är designade för att passa ditt hem perfekt med förvaringslådor som lätt smälter in i möbeln och i hemmet. Eftersom alla lådor är framtagna för att passa förvaringsmöblerna kommer ditt hem alltid kännas organiserat.