ANNONSSAMARBETE MED SODASTREAM

Funktion möter design – inredningsdetaljen som lyfter köket

14 maj, 2024 
AvJenny Thorell
Vårens mest stilrena nyhet till köket – med SodaStreams senaste kolsyremaskin i premiumsegmentet får vi bubbelvatten i lyxförpackning.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Advertisement

Plasten har fått maka på sig för blänkande rostfritt stål och funktionerna är genomtänkta ner till minsta detalj. När SodaStream lanserar sin nya kolsyremaskin ensō blir den en självklar inredningsdetalj och ett läckert blickfång på köksbänken.

Den nya kolsyremaskinen ensō från SodaStream ger köket ett blänkande lyft med form och funktion i harmoni.

Ensō är designad av den inflytelserika japanska formgivaren Naoto Fukusawa som blivit känd för sin designstil där fokus inte bara ligger på formen utan även hur produkten används i vardagen. När han fick uppdraget att skapa en kolsyremaskin för SodaStream var det självklart att den skulle ha både exklusiv form och unika funktioner.

– För mig är design det som formar en sömlös relation mellan människa, objekt och miljö. Med ensō förenas nytta och skönhet i ett, där även skönhet är en funktion, säger Naoto Fukusawa.

Den japanska designern Naoto Fukusawa ligger bakom ensō - SodaStreams nya kolsyremaskin i premiumsegmentet.

Att ensō skulle kombinera stil med användarvänlighet gjorde Naoto Fukusawa till ett givet designval för SodaStream. Och han utvecklade kolsyremaskinens redan smarta funktioner med genomtänkta och framåtblickande förbättringar. Ensōs unika Snap & Lock-funktion för enkel flaskisättning, det patenterade Quick Connect-systemet för bekväm cylindermontering och en löstagbar droppbricka i rostfritt stål för smidig rengöring, gör det till en köksmaskin hela familjen kan använda. Till maskinen följer även en diskmaskinssäker flaska med en avtagbar botten i rostfritt stål för enklare rengöring, samt en kork i rostfritt stål som matchar maskinen.

– Ensō är en unik kolsyremaskin som med sin tidlösa design tar plats i hemmet och blir en riktig “statement piece”. Maskinen kombinerar det bästa av två världar, där exklusiv design möter marknadens bästa premiumfunktioner i ett sömlöst giftermål, säger Jörn Viefhues, VD på SodaStream Nordics.

Just användarvänligheten gör ensō till en maskin som tillför något i alla hem och möjligheterna att skapa eget bubbelvatten och läsk får hela familjen på fall. Att ensō faktiskt också hjälper oss att minska vårt klimatavtryck gör den till en köksmaskin i ropet. Varje SodaStream flaska innebär nämligen att tusentals färre engångsplastflaskor tillverkas och år 2025 kommer användningen av SodaStream innebära att 67 miljarder färre engångsflaskor sett dagens ljus. Ensō är med andra ord inte bara ännu en blänkande kökspryl – genom att göra vårt eget bubbelvatten så gör vi verklig skillnad när det kommer till att minska plastanvändningen i världen. Många bubblande bäckar små.

Funktion och design möts i den nya kolsyremaskinen ensō från SodaStream, 2190 kr.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥