ANNONSSAMARBETE MED KLM ROYAL DUTCH AIRLINES

Res solo – därför ska du upptäcka världen själv

23 maj, 2024 
AvJenny Thorell
Att resa på egen hand är en unik erfarenhet som ger oss möjlighet att upptäcka världen på ett personligt sätt, samtidigt som det öppnar upp för nya möten och äventyr. Det är dags att se världen på ditt sätt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Resor är ett fantastiskt sätt att umgås med familj och vänner, men det är också ett underbart tillfälle att spendera tid med sig själv. Att resa på egen hand har alltid varit stämplat med ett visst stigma men det är hög tid att plocka bort alla negativa tankar kring solo-semestrar, det är nämligen något av det mest positiva och ögonöppnande vi kan göra.

Finns det något bättre än att kunna göra precis vad man vill, när man vill, och hur man vill? På en solo-tripp får du friheten att följa dina egna intressen och gör att du kan upptäcka saker om dig själv som du inte har tid eller möjlighet att göra hemma. I sommar öppnar vi upp sinnena för hur en solo-semester kan vara och vågar ta klivet ut i världen.

6 tips för att upptäcka världen själv

1. Utforska vad som gör dig glad

Brukar du styra eller följer du mest med strömmen? Kanske ligger du någonstans mitt emellan och känner att du oftast missar mycket du vill göra när du är på resande fot. Att resa solo är det perfekta tillfället att planera och utforska vad du brinner för och våga ta steget. Testa yoga, surfing eller något annat passande för resmålet. Eller gör ingenting – att bara ligga på stranden eller promenera runt utan mål är underbart, och ett perfekt tillfälle att pausa.

2. Gör en semester-checklista

Vet du med dig att du kan behöva en extra push för ta kontakt i sociala sammanhang eller åka på det där äventyret? Eller vill du bara ha lite extra roligt på semestern? Gör en semesteranpassad checklista för att få ut det mesta av din resa – som att hitta ett stammiscafé, säga hej till fem personer du inte känner eller testa dig igenom stadens glassbarer.

3. Var social – om du vill det

Bara för att vi reser själva så betyder det inte att vi inte kan vara sociala. Umgås med andra om det är något vi vill och när du känner för det, och fortsätt sen din solo-semester.

4. Gör allt i din takt

Vill du stanna och fotografera något intressant ur alla vinklar eller titta noggrant på allt när du är på ett museum – nu finns det ingen som kan stressa på dig, eller sinka dig om du är en person som gärna hinner med så mycket som möjligt. Följ dina egna impulser.

5. Ät middag med dig själv

Middagsplanerna är oftast dagens höjdpunkt på en semester men det är inte lika självklart för alla att slå sig ner på en restaurang och be om ”ett bord för en”. Fall inte för take-away fällan bara för att det "bara är du" – utmana dig själv att äta på egen hand och du kommer märka hur fantastiskt det är. Upptäck nya smaker och ta in atmosfären runt omkring dig – det är väldigt njutbart och avslappnande.

6. Fyll varje dag med det du vill

Att resa utan sällskap ger oss möjlighet att titta inåt, pausa och verkligen ta in en plats här och nu utan distraktioner. Reser vi solo handlar allt om dig, så njut av att kunna ta in en plats helt på dina egna villkor.

Om KLM Royal Dutch Airlines

KLM vill inspirera och möjliggöra mer meningsfulla resor i världen – resor som prioriterar genuina kontakter med människor, platser och upplevelser. KLM är en del av tusentals resor varje dag och vi tror att även de minsta gesterna visar hur vi bryr oss om var och en av våra passagerare och deras resor. Vi vill att våra passagerare ska känna sig välkomna i vårt hem uppe i luften och vi vill vara med och göra deras resa mer meningsfull. Vi önskar att våra passagerare förmedlar detta till människor de träffar och reser med på sin resa.

Läs mer om KLM här.