ANNONSSAMARBETE MED BRAUN

Henrietta Fromholtz testar IPL hemma (är det värt hypen?)

13 maj, 2024 
AvJessica Lagergren
Få len hud i ett år, med synliga resultat på bara tre veckor*. ELLEs tech-bloggare Henrietta Fromholtz har testat IPL hemma.
– Om man ska jämföra det här med en salongsbehandling är det här verkligen next level, säger Henrietta.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Den nya metoden med IPL hemma är smidig, säker och enkel. Vilka områden på kroppen kan behandlas och hur fungerar det? Henrietta Fromholtz, 32 år, är bloggare på ELLE och självutnämnd glow-expert. Hon är en beautyälskare som tycker om att testa nya produkter. Hon har provat Braun Skin i-Expert IPL, enligt henne en sjukt smart hårborttagningsmetod som är enkel att använda och endast tar 15 minuter. Det är världens första smarta IPL som tack vare en app lär sig och anpassar sig efter din hud.

– Jag går igång på saker som har med teknik att göra. Det är alltid kul att mäta sin livsstil, och beauty och tech är en rolig kombination som vi kommer att se mer av framöver. Behandlingen gick mycket fortare än jag trodde, säger Henrietta.

Smärtfri behandling

IPL är en ljusbase­rad, enkel hårborttagningsmetod som hämmar tillväxten av oönskat hår. Du kan använda den på armar, ben, bikinilinje och vissa delar av ansiktet. Braun Skin i-Expert IPL är en smärtfri och effektiv metod när det kommer till hårborttagning. IPL står för Intense Pulsed Light och genom ljusimpulser kan du minska hårväxten. Ljusstrålen riktas ner i hårsäckarna och försätter dem i vila och hämmar hårväxten. Förutom att den är skonsam mot huden har den inbyggt UV-filter och genom appen får du feedback på vilka områden du har behandlat.

– Just nu har jag söndagar för mina vader och smalben och jag får en påminnelse om det i mobilen från appen. Om man ska jämföra det här med en salongsbehandling är det här verkligen next level. Man känner att man gjort en behandling men det gör inte ont, säger Henrietta.

Henrietta Fromholtz, bloggare på ELLE och självutnämnd glow-expert.

Den senaste IPL-teknologin

Om du använder Braun Skin i-Expert IPL kontinuerligt kan effekten vara upp till ett år*, med synliga resultat efter bara tre veckor. Med hjälp av den smarta appen och det intelligenta systemet guidas du genom varje behandling. Det smarta, responsiva och intelligenta systemet lär sig dina behov och anpassar behandlingen efter just din unika hud. Dessutom har Braun Skin i-Expert IPL ett inbyggt hudskydd och UV-filter som ger dig maximal säkerhet och optimala resultat och den anpassar automatiskt varje blixt efter din hudton. IPL-enheten levereras med precisionshuvuden för känsliga områden som ansikte, ett standardhuvud för underarmarna samt ett brett huvud för större kroppsområden.

Tips! Efter behandlingen ska du undvika att sola och att använda starkt parfymerade produkter. Var noga med SPF om du vistas i solen och skippa exfoliering.

För vem är behandlingen?

För att behandlingen ska vara som mest effektiv vill man ha så mycket kontrast som möjligt mellan hudton och hårfärg. IPL-tekniken fungerar bäst på mörka hårstrån och ljus hud. – IPL är en fantastisk metod för hårborttagning, men den är inte för alla. Det är viktigt att kolla upp att metoden fungerar för just dig, säger Henrietta.

Med Braun Skin i-Expert IPL kan du koppla upp dig mot en app som gör behandlingen enklare och roligare.

Prisvärd och tidsbesparande

Henrietta har många bollar i luften så för henne är den här typen av behandling som hon kan göra hemma perfekt.

– Jag har inte ens tid att gå till tandläkaren och det är ju egentligen ett måste. Då förstår jag inte hur jag ska hitta tid att göra en sån lyxig grej som att ta bort hår på en salong. Jag tycker att Braun Skin i-Expert IPL är prisvärd. Jag har gjort laser en gång på salong och då snackar vi helt andra summor.

Steg för steg – så gör du

1. Raka, vaxa eller epilera de områden på kroppen du vill behandla. Du kan använda Braun Skin i-Expert IPL på benen, armarna, i armhålorna, bikinilinjen och intimområden.

2. Med Braun Skin i-Expert IPL kan du koppla upp dig mot en app som gör behandlingen enklare och roligare. Appen hjälper till att planera och schemalägga behandlingarna.

3. Braun Skin i-Expert IPL har ett standardhuvud och ett precisionshuvud för känsliga och mindre områden, som till exempel ovanför överläppen.

4. Den ger ifrån sig upp till 125 blixtar i minuten och är skonsam mot huden.

5. Du guidas steg för steg och med hjälp av appen kan du säkerställa att du inte missat något område.

*När rutinen följs. Individuella resultat kan variera.

Henrietta Fromholtz testar IPL för hårborttagning hemma (är det värt hypen?)Brand logo
Henrietta Fromholtz testar IPL för hårborttagning hemma (är det värt hypen?)

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥