ANNONSSAMARBETE MED KLM ROYAL DUTCH AIRLINES

Nya trenden: Nu reser vi själva – så maxar du upplevelsen

29 maj, 2024 
AvJenny Thorell
Solosemester är en ökande trend vars popularitet nu gör att fler och fler vågar ge sig ut i världen på egen hand. Så gör du för att maxa upplevelsen när du reser solo.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Att resa själv har fått ett stort uppsving på senare tid och Google-sökningarna har ökat varje år. Och det är inte svårt att förstå varför. Idag är det kanske viktigare än någonsin att få en andningspaus när vi är lediga och att resa på egen hand ger oss möjligheten att vara helt fria. Här är bästa tipsen för att göra din soloresa till en oförglömlig upplevelse som du aldrig glömmer.

Så maxar du soloresan – 6 tips på vägen

1. Fråga lokalbefolkningen

Vilka vet mest om resmålet, har koll på de bästa restaurangerna och platserna det inte skrivs om i guideböckerna? De som bor där såklart. Fråga servitören på caféet där du köper morgonkaffet eller försäljaren på stranden. Var äter de lunch? Vad får man inte missa? Du kommer garanterat hitta många guldkorn genom att prata med personerna som känner platsen bäst.

2. Reseracha...lagom

Att resa själv kan vara ett större äventyr än att resa som par eller grupp. Och visst är det bra att vara förberedd och känna till resmålet, men lämna gärna lite att upptäcka när du är på plats. Det öppnar upp för många oväntat positiva möten – och att följa dina impulser för dagen kan leda till fantastiska upplevelser.

3. Följ dina intressen

Låt dina favoritsysslor guida dig på din soloresa – och även hjälpa dig att bestämma resmål. Letar du efter en tillbakalutad resa utan stress eller vill du ha en city-upplevelse med många intryck? Fundera på vad du vill göra och var du kommer få ut mest av det du älskar att göra.

4. Bo med likasinnade

Om du vill hitta nya vänner eller ha människor omkring dig trots att du reser på egen hand är ett hostel det du ska satsa på. Hostel kanske klingar sovsal i mångas öron, men idag finns de i alla prisklasser och du kommer inte behöva dela badrum om du inte vill, vi lovar. Ett perfekt boende om du vill kunna få kontakt med andra resenärer eller bara få och dela tips på favoritrestauranger eller dolda pärlor.

5. Gå ur din bubbla

Om du bara vill ligga vid poolen med en bok eller promenera med lurar i öronen så är det vad du ska göra. Men varför inte ta chansen att uppleva något du inte gör varje dag och som verkligen lyfter din upplevelse av resmålet? Prova att göra något utanför din bekvämlighetszon och gör något riktigt minnesvärt – som att surfa eller hyra en cykel och ta dig utanför turiststråken.

6. Packa smart

När du reser själv är det viktigt att packa strategiskt och minimalistiskt eftersom du och ditt bagage ska färdas lång väg tillsammans, och den enda som kan bära och hålla koll är du själv. En för tung och stor väska blir jobbigt att släpa på och du kommer tacka dig själv om ditt bagage är lätt och du enkelt kommer åt allt under din resa på flygplatser, i bussar och taxis.

OM KLM Royal Dutch Airlines

KLM vill inspirera och möjliggöra mer meningsfulla resor i världen – resor som prioriterar genuina kontakter med människor, platser och upplevelser. KLM är en del av tusentals resor varje dag och vi tror att även de minsta gesterna visar hur vi bryr oss om var och en av våra passagerare och deras resor. Vi vill att våra passagerare ska känna sig välkomna i vårt hem uppe i luften och vi vill vara med och göra deras resa mer meningsfull. Vi önskar att våra passagerare förmedlar detta till människor de träffar och reser med på sin resa.

Läs mer om KLM här.