Hur firar vi in att semestern är runt hörnet? Med en drink såklart! Freixenet Cordon Negro Organic Brut har tagit fram tre somriga drinkar med härligt bubbel!
Det är hög tid att spana in vilka trender vi häller i glaset i vår och det gör du enklast lördagen den 6 maj, då bjuder nämligen Spritmuseum in till bubbelmässa!
När Dom Pérignon lanserade sin senaste prestigechampagne föll valet på den norska restaurangen Under, som ligger fem meter ner i havet. ELLE mat & vins Jenny Norberg följde med på premiären.
Nu när vi får mindre pengar i plånboken, är det bara billiga boxviner som gäller 2023? Inte riktigt. Det lutar mer åt att vi dricker mindre men mer noga utvalda viner.
Cava Complicado de Miss Li – ett torrt, friskt mousserande vin med toner av medelhavet är en cava som passar till det mesta, särskilt denna veganska meny signerad Miss Li själv.
Nyårsafton är ett gyllene tillfälle att bubbla hela natten, det vill säga att genomgående servera mousserande vin i olika form. Här är Maya Samuelssons bästa tips från mingel till tolvslaget – och en champagne som du gör bäst i att gömma undan!
Ja, du läste rätt – den populära mousserande glöggen Glöet lanserar en ny smak som skimrar i guld! Med Glöet Gold Sparkling sätter du extra guldkant på glöggminglet!
Finns det ett klassikt sätt att öppna en champagne på? Och hur sabrerar du mousserande viner? Här visar dryckesexperten Maya Samuelsson exakt hur du ska göra.
En klassisk bellini görs på prosecco och puré på färska vita persikor, men går förstås att variera med olika mousserande viner och frukter. Fräscht, friskt och festligt!
French 75 sägs vara född på en bar i Paris under första världskriget. En enkel men ändå lyxig och kraftfull drink som serveras i både highball-och champagneglas.
Precis som med dina kläder går det att bygga upp en "basgarderob", det vill säga ett bra basutbud av vin med några få men bra sorter som passar till det mesta du vill servera i matväg. Så här ska du tänka!
Hon är den populära och prisvinnande sommelieren som ger dryckestips i både ELLE mat & vin och på Nyhetsmorgon – och nu börjar hon även blogga på elle.se! Möt Maya Samuelsson, som kan allt du vill veta om vin.
Hur ska du tänka om du vill servera champagne till alla rätter till nyårsmiddagen? ELLE mat & vins dryckesexpert Maya Samuelsson guidar dig till champagne som dryck till fördrink, förrätt, varmrätt och dessert – och tolvslaget!
Ute efter en riktigt lyxig dessert? Bjud på ett bubblande avslut med någon av dessa tre ljuvliga efterrätter med mousserande vin som champagne, cava eller prosecco!