Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Vinprofilen Maya Samuelsson – ny bloggare på ELLE.se

13 jan, 2021 
AvJenny Norberg
Hon är den populära och prisvinnande sommelieren som ger dryckestips i både ELLE mat & vin och på Nyhetsmorgon – och nu börjar hon även blogga på elle.se! Möt Maya Samuelsson, som kan allt du vill veta om vin.
Annons
5 Vintrender du bör ha koll på 2021Brand logo
5 Vintrender du bör ha koll på 2021

Gillar du viner, men vill lära dig lite mer? Kasta dig då in på ELLE mat & vins dryckesexpert Maya Samuelssons nya blogg på mayasamuelsson.elle.se!

För det Maya Samuelsson inte kan om viner är inte värt att veta – hon är sommelier och arbetar på familjeföretaget Vinkällan Dryckesutbildningar och är ett välbekant ansikte på TV4 Nyhetsmorgon där hon rekommenderar dryck. Hon är sedan ett år tillbaka också ELLE mat & vins vin- och dryckesexpert där hon ger dryckestips i tidningen.

– I tidningen ger jag vintips till alla recept, ger en liten dryckesskola i miniformat kring till exempel en druva, vilket glas du ska välja eller en dryckestrend samt berättar om mina favoritdrycker just nu. Och ibland bjuder jag på lite längre reportage från dryckesvärlden. Dessutom är jag med på ELLE mat & vins olika events, exempelvis champagneprovningar.

Ny dryckesblogg på ELLE mat & vin

Men nu kommer du alltså hitta Maya alltså även på sajt, som bloggare på elle.se!

Annons

Välkommen Maya, hur känns det med en blogg?

– Det känns verkligen oerhört roligt! Det är något jag funderat över och velat göra länge, i flera år faktiskt. Jag känner att det är många provningar, vinupplevelser, tips och resor som jag haft turen att få uppleva som jag skulle vilja dela med mig av. Men det har varit viktigt för mig att hitta rätt forum så när jag fick frågan av ELLE var det ingen tvekan, det kändes som en perfekt match. Äntligen!

Vad kommer vi kunna läsa om där?

– Det viktigaste för mig är att det är prestigelöst. Vin är något som alla njuter av och med några enkla tips och knep kan man höja njutningen enormt. Med lite kunskap om det du dricker kan du förändra hela vinupplevelsen. Det är det som jag vill förmedla!

Största trenden inför 2021

Du har ju stenkoll på dryckesbranschen och får alltid förhandsinformation och håller koll på utvecklingen inom den, vad ser du för trend det här året?

Annons

– Det svenska vinet är inte en ny trend för den vinkunniga men de senaste åren har kvalitetsnivån höjts enormt. Med världens nuvarande kris och frånvaro av utlandsresor har vårt lands egen vinturism plötsligt ökat och därmed även vår kännedom. Därför tror jag och hoppas att vi kommer se mer av svenskt vin på bordet 2021.

LÄS MER:

Annons