Rosévin passar året om men det är något alldeles extra att hälla upp ett glas rosé under sommarmånaderna. Precis som med allt annat finns det trender inom rosé och här är de du bör ha koll på gällande vinsorten i år.
Elsa Hosk har levt som nykter i tolv år, och berättar nu om tacksamheten över att livet blev som det blev.”Jag tackar min nykterhet för nästan allt i mitt liv”, skriver hon.
När Miriam Bryant gästar Skavlan i SVT berättar hon om sin pappas alkoholmissbruk, och hur hon idag ser på sin egen relation till alkohol – och varför hon idag väljer att strunta i att dricka.
Efter förra årets succé gör Minttu cinnamon bun återigen entré på butikshyllorna. Servera som traditionell shot eller lyxig freakshake – här är allt du behöver veta om den nygamla favoriten!
Glitter Fisk Gold och Glitter Fisk Diamond får nu sällskap av ännu en glittrig likör. Nu lanseras nämligen den rosa flaskan – Glitter Fisk Ruby. Här kan du köpa den!
Året börjar bra för alla semmelälskare. Först kom semmelglassen, och här är nästa semmelsnackis: Semla-hot shot! En riktig nytolkning av det klassiska semmeluttrycket hetvägg kanske man skulle kunna kalla det?
Hon är den populära och prisvinnande sommelieren som ger dryckestips i både ELLE mat & vin och på Nyhetsmorgon – och nu börjar hon även blogga på elle.se! Möt Maya Samuelsson, som kan allt du vill veta om vin.
Äntligen kan vi köpa rosa prosecco! Efter en lagändring är det numera tillåtet att producera det vi endast kunnat drömma om tidigare. Här kan du få tag på en flaska av det rosa bubblet.
Stockholms Bränneri släpper sin glöggsmak för i år. Den här gången är det den bittra Negronin som får möta den söta glöggen. Här är allt du behöver veta för att få tag på ett exemplar lagom till december.
Det finska likörmärket Minttu har de senaste åren tagit fram flera nya smaker. Nu lanserar de en minst sagt speciell sort – en fin hyllning till det svenska fikat.
Aperol har länge varit en favorit i glaset. På senare tid har även smaksatt gin kommit starkt. Så varför inte kombinera de två? Beefeater Blood Orange Gin är ett försök till detta.
"Vad ska du skåla i vid tolvslaget? Vad är det för skillnad på olika champagner – och måste det ens vara champagne i glaset? Enligt mig smakar drycken alltid bäst när man vet och förstår mer om den – så här kommer några av mina favoriter och lite info om dem. Skål och gott nytt år!"
Trött på glögg, julöl och must? Nu kommer saffranscidern – julbordets mest färgglada dryck. Känner du för att dricka en lussebulle gäller det att du håller dig framme!
Glubbel är vinterns godaste och bubbligaste dryck. Och i år slipper du blanda egen eftersom det finns flera olika varianter att köpa färdiga. Glöet släpper två olika varianter, en röd och en vit.
Trött på att behöva blanda din egen glubbel? Blossa lanserar nu en egen glubbel med fruktiga smaker blandat med toner av julkryddor. Årets glöggmingel och julfester kan alltså bli några av de bästa!
Satsa på en extra lyxigt bubblig advent i år med den här glittriga kalendern med 24 miniflaskor bubbel. Du kommer att kunna sippa prosecco, cava och rosé ända fram till jul.
Glossybox slår på stort och lanserar ett eget rosa födelsedagsbubbel! Vems födelsedag du firar spelar inte så stor roll, så länge du firar och skålar i rosa!
Allt fler hittar till ciderhyllan på Systembolaget och botaniserar bland söta och torra drycker. Men hur ska man kombinera cider och mat? Jo, du kan faktiskt dricka cider från måltidens början till dess slut, bara du vet vilken.
Camilla Thulin har designat den nya limited edition-flaskan åt True Colours Cava. För varje såld flaska skänks pengar till Regnbågsfonden, vilket går bra ihop med Camilla Thulins tidigare arbete inom hbtq-rörelsen.
Alkoholfria alternativ blir allt populärare, både i mataffären och hos Systembolaget, och nu öppnar matsajten Mat.se Alternativbolaget där de samlat sina alkoholfria viner, öler och cidrar. Men vet du hur man gör alkoholfritt vin och öl?
En mörk rom är underbart god som den är, eller som en del av en drink, och då menar vi inte bara rom och cola eller Fidel Castro. Vi bjuder på recept på fyra underbara romdrinkar att blanda till i helgen.
Den 14 maj gick den globala finalen av Bacardi Legacy 2019, en av världens största cocktailtävlingar, av stapeln i Amsterdam. Här kan du läsa mer om vinnaren och ta del av receptet.
Stylisten Bea Åkerlund har designat limiterade presentförpackningar för champagnehuset Alexandre Bonnet. Inspirationen är hämtad från pärlor och diamanter.
Snus doftar kanske inte direkt lyx och flärd, men vad sägs om proseccosmakande Göteborgs Rapé Sparkling? En liten vit prilla som kommer att sitta som en smäck under läppen på alla nikotinsugna som inte får röka längre på uteserveringarna från och med i sommar.
Lagom till vårens och sommarens festligheter lanseras den belgiska rosécidern Stassen i Sverige. Cidern har belönats med Gold Monde Selection Award 2016 och 2018 för sin kvalitet.
Förmodligen har du oftast druckit en kopp kaffe när du har ätit chokladboll. Vilken miss! Det är ju bubbel man ska dricka till, men det var det ju ingen som visste. Nu gör Delicato och Vinoteket gemensam sak och lanserar Delibubblicato, vinet som passar till Delicatobollar.
Varje år till Alla hjärtans dag lanserar Moët & Chandon en limiterad upplaga av sin roséchampagne. Årets design är en tolkning av husets ikoniska svarta band.