Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Därför har Miriam Bryant slutat dricka alkohol

15 okt, 2021 
AvSaga Pettersson
Därför har Miriam Bryant slutat dricka alkohol
När Miriam Bryant gästar Skavlan i SVT berättar hon om sin pappas alkoholmissbruk, och hur hon idag ser på sin egen relation till alkohol – och varför hon idag väljer att strunta i att dricka.
Annons
TV: 8 saker som du kanske inte visste om Miriam BryantBrand logo
TV: 8 saker som du kanske inte visste om Miriam Bryant

Miriam Bryant har varit öppen med att hennes uppväxt präglades av missbruk i hemmet, då hennes pappa haft problem med alkoholen. När hon nu gästar Skavlan i SVT berättar hon mer kring hur det var, och att det var en del ”hysch hysch” kring vad som pågick hemma.

– Det kommer ju mycket skuld och mycket skam med det, säger Miriam Bryant i programmet.

”När han drack så försvann ju det helt och hållet”

Idag mår Miriams pappa bättre, och hon öser kärlek över honom – inte bara på grund av att han idag mår bättre, utan för hur han är som person.

– Han är vid tillfrisknande som man säger, så det är asfett. Han är världsbäst, säger hon.

Annons

Men när han drack blev han, som många andra, en annan person.

– Egentligen är han ju världens roligaste och socialaste, all den kärlek jag har i mig tror jag att jag har fått av honom. För han är så sund, och så jävla fin, och grown up på något sätt i sättet han tänker på. Men när han drack så försvann ju det helt och hållet, säger hon och tillägger:

– Han var aldrig någonsin stökig eller våldsam som folk kan vara, han bara kröp in i sig själv och blev väldigt introvert, och försvann liksom.

Miriam Bryants relation till alkoholen

Miriam Bryant berättar också om sin egna relation till alkoholen.

– Det har varit en liten konflikt, har det ju varit, och det har man fått med sig. Just att man tänker 'är det här bra? är det här en bra idé? ska jag verkligen?'. Det har ju lett till att man kör vita månader ofta, och ibland blir det för mycket. Det är allt eller inget liksom, och nu har jag väl någonstans kommit fram till att jag skiter i det bara, säger hon.

Miriam Bryant i Skavlan
Miriam Bryant berättar att hon varit nykter i två månader.

Hon möts av applåder i studion efter att hon berättat att hon nu valt att stunta i alkoholen.

– Alltså nu är det så, det är inte så att det är något uttalat egentligen, men det blir liksom enklare så för mig, säger hon vidare och berättar att det var två månader sedan hon drack alkohol sist.

Foto: TT, SVT

TV: 5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
TV: 5 snackisar från veckan som gått
Annons