Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Absolut Vodka släpper ny smak Absolut Passionfruit – och uppdaterar designen

21 feb, 2022 
AvJessica Rådne
absolut passionfruit
Absolut har tagit ett grepp om sin design och släpper nu tretton nya flaskor – varav en i den helt nya smaken Absolut Passionfruit.
Annons
TV: 5 tips på supergoda alkoholfria drinkarBrand logo
TV: 5 tips på supergoda alkoholfria drinkar

Svenska spritmarknadens stolthet Absolut har uppdaterat sin design. De smaksatta vodkasorterna kommer från och med nu att sticka ut ännu mer i hyllan. Varje flaska har fått en egen färg och text så att konsumenter enklare och snabbare ska känna igen smaken de letar efter i bardisken och butiken.

Absolut kallar det hela för att de ”möter kundernas utvecklade smak”. Dessutom lanseras en helt ny smak!

Ny design av Absolut vodka för enklare igenkänning

Om den nya designen säger utvecklingschefen Elin Furelid i ett pressmeddelande att:

– Syftet med vårt nya designsystem för smaksatt vodka är att utmärka sig som en helhet men samtidigt ge varje produkt sin egen tydliga karaktär. Med hjälp av färger inspirerade från den faktiska frukten och det konstnärliga penseldraget på baksidan, har vi gett uttryck till den smaksensation som finns på insidan.

Annons

Ricardo Dynan är global varumärkesambassadör och menar att Absolut har haft starka kopplingar till nattliv, kultur, konst och kreativitet sedan starten. Det hoppas man förstärka med det nya uppdaterade utseendet på flaskan.

flaskor absolut vodka
De nya Absolutflaskorna är enhetliga i syfte att bli lättare för konsumenter tt hitta och känna igen.

– Den utvecklade smakportföljen har tagits fram med dess eklektiska målgrupp i åtanke. Det senaste smakomfånget erbjuder en ren och äkta smak. Den uppdaterade portföljen erbjuder en bra mix av smaker för att passa alla preferenser och tillfällen – framtagen för att mixas och perfekt att mixa till alla tillfällen.

Och därmed kommer vi in på den nya smaken Absolut Passionfruit.

Annons

Då kommer Absolut Passionfruit till Sverige

Sedan tidigare finns de smaksatta Absolut vodka i smakerna citron, lime, mandarin, hallon, persika, vanilj, mango, päron, vattenmelon, grapefruit och peppar. Nu släpps även passionsfrukt. Absolut kallar den nya smaken för ”ett exotiskt tillskott” i det redan breda utbudet.

På Absolut hemsida beskrivs smaken som en blandning av passionsfrukt och apelsinblommor. Ännu finns smaken inte i det svenska Systembolagets utbud, men enligt Absolut ska den lanseras internationellt successivt från och med nu.

Källa: Absolut

Foto: Pressbilder

Se också: 10 av världens mest populära drinkarBrand logo
Se också: 10 av världens mest populära drinkar
Annons