Moët & Chandon Impérial fyller 150 år

Moët & Chandon Impérial fyller 150 år och lanserar en limiterad presentförpackning.

Moët & Chandons ikoniska huschampagne Impérial fyller 150 år i år, vilket firas med en limiterad presentförpackning i ny design.
02 maj, 2019

Det anrika champagnehuset Moët & Chandon grundades redan 1743. Drygt 100 år senare, 1869, lanserade de sin torra non-vintage champagne Brut Impérial – som vi idag känner som husets signaturchampagne Moët Impérial. Champagnen var ett svar på den ökade efterfrågan på torr champagne i världen. Tidigare var nämligen champagne ofta betydligt sötare.

Hyllning till Napoléon Bonaparte

Champagnen är uppkallad efter Napoléon Bonaparte, som var en frekvent besökare hos Moët & Chandon. Lanseringen av Impérial markerade 100-årsjubileet av Napoléons födelse år 1769. I år fyller alltså Moët Impérial 150 år – och det var 250 år sedan Napoléon föddes.

Välbalanserad blend av druvor

Champagnen är en välbalanserad blend av druvorna Pinot Noir, Pinot Meunier och Chardonnay, där Pinot Noir får ta störst plats. Detta skapar en frisk, lätt fruktig champagne med en elegans och mognad som huset lyckas återskapa år efter år och representerar husets stil in i minsta detalj.

– Vi skapar en champagne som speglar prakten och rikedomen från våra marker och vår kunskap och hantverk. Det noggranna och eleganta arbetet som Moët Impérial är en produkt av gör att karaktären blir delikat och tillgänglig, och passar för alla säsonger och vid alla tillfällen, berättar Benoît Gouez, källarmästare på Moët & Chandon.

I samband med firandet har Moët & Chandon tagit fram en exklusiv jubileumsbox i begränsad upplaga. Moët & Chandon Impérial (nr 7518) kostar 399 kr.

Cocktail Impérial 1869

Cocktail Impérial 1869 med Moët & Chandon champagne.

Cocktail Impérial 1869 med Moët & Chandon champagne.

I samband med jubileet har en lyxig champagnecocktail tagits fram. Drinken lyfter fram elegansen och friskheten i cuvéen och tillsammans med grapefruktbitter och apelsinblomsvatten bryter citrus- och blomtonerna i champagnen fram tydligt. Agave tillför en fyllighet som subtilt leker med brödigheten i vinet.

Ingredienser:

100 ml champagne

15 ml agavesirap

2 stänk grapefruktbitter

1 stänk apelsinblomsvatten

Gör så här:

Häll agavesirap, grapefruktbitter och apelsinblomsvatten i ett coupeglas och toppa med champagne. Garnera med en brudslöja.

Läs också:

Grand Hôtel lanserar Sparkling Breakfast

Moët & Chandons roséchampagne får ny kostym