Perrier-Jouët lanserar ny årgång av Belle Epoque

30 apr, 2019 
Perrier-Jouët lanserar Belle Epoque 2012.
Det anrika champagnehuset Perrier-Jouët lanserar lagom till våren och sommaren en ny årgång av deras ikoniska champagne Belle Epoque.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Maison Perrier-Jouëts historia är intimt förknippad med en av konstens mest spännande tidsepoker Art Nouveau eller ”La Belle Epoque”. Det syns tydligt på champagnehusets flaska Belle Epoque som skapades 1902 av den franske glaskonstnären Emile Gallé. De vita anemonerna på flaskan är inspirerade av japansk konst, som Emlie Gallé var mycket förtjust i.

Perrier-Jouët Belle Epoque 2012

Lagom till att sommaren lanseras Perrier-Jouët Belle Epoque 2012, en ny och exceptionell årgång med rik fyllighet och blommig komplexitet. Många förknippar champagnehuset med deras berömda Chardonnay-druvor, men på vingården odlas även Pinot Noir – något som tydligt märks i Belle Epoque, där de båda druvorna kombineras i nästan lika stora delar. Chardonnay-druvorna (50 %) lyfts fram av Pinot Noir (45 %) och balanseras upp av en liten del Pinot Menunier (5 %).

En årgång med lysande potential

Ett årgångsvin produceras bara de år när husets källarmästare, Hervé Deschamps, bedömer att vädret och säsongerna har varit perfekta. Vintern 2012 i Champagne var mild och följdes av en kylig, blöt vår – vilket resulterade i att vinstockarna blommade i slutet av juni. Sommaren var varm med strålande solsken från mitten av juli fram till skördning. Detta gynnade druvornas mognadsprocess. Regnet kom först framåt slutet av skördetiden, vilket gav stora mängder friska och vackra druvor med full mognad och stor potential att skapa ett årgångsvin av högsta kvalitet.

Annons

Färg, doft och smak

Vinets nyans karaktäriseras av blekt, genomskinligt guld med subtilt skimmer av äppelgrönt. Doften bjuder på distinkta toner av vita blommor i kombination med vit persika, krispigt päron och citron. Smaken är frisk och harmoniserad. För att lyfta den champagnes blommighet serveras den idealt vid 12°C, gärna till delikata fiskrätter som sjötunga meunière eller grillad piggvar.

Perrier-Jouët Belle Epoque 2012 (nr 87914 ) kostar 1330 kr och lanserades i Systembolagets beställningssortiment den 15 april.

Läs också:

Därför ska du äta pommes frites till champagne

Vanliga missen när du kombinerar jordgubbar och champagne

Perrier-Jouët Belle Epoque 2012 (nr 87914 ) kostar 1330 kr.
Perrier-Jouët Belle Epoque 2012 (nr 87914 ) kostar 1330 kr.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons