Friska pärondrinkar med nyheten Xanté Sour

Blanda en Skinny Lennart med Xanté Sour!

Kommer du ihåg drinken Lennart? En av 90-talets populäraste drinkar med Xanté päronlikör, lime och fruktsoda. Nu kommer den i uppdaterad tappning!
03 juni, 2019

Om du var ung på 90-talet har du förmodligen dansat loss till E-type med drinken Lennart i handen. Drinkens bas är päronlikören Xanté, i folkmun kallad ”päroncogcac”.

Nu lanseras nyheten Xanté Sour – en upphottat version av den klassiska likören. Päronsmaken finns kvar och har nu fått en syrlig twist av citron. Alkoholhalten ligger på 15 %, vilket gör att den passar perfekt till drinkar med lite lägre alkoholhalt.

Ingen flaska är den andra lik

Varje flaska är numrerad och har en unik design. Mönstret som täcker flaskan vrids och zoomas i tryckprocessen, med ett oändligt antal kombinationsmöjligheter, vilket gör att ingen flaska är den andra lik.

Servera Xanté Sour väl kyld som drinkingrediens i till exempel en Skinny Lennart eller en Sour Spritzer. Recept nedan.

Xanté Sour & Pear (nr 80436) kostar 149 kr för 500 ml. Produkten är veganvänlig.

Skinny Lennart

1 del Xanté Sour

1 del sodavatten

1/2 lime

Gör så här: Fyll upp ett glas med is och tillsätt sedan Xanté Sour och sodavatten. Pressa i saften ur en halv lime. Toppa med limezest.

Sour Spritz

1 del Xanté Sour

1 del prosecco eller cava

en skvätt sodavatten

1/2 lime

Gör så här:  Fyll upp ett glas med is och tillsätt sedan Xanté Sour, bubbel och en skvätt sodavatten. Pressa saften ur en halv lime. Du kan dekorera med limeskivor.

Isbitar med surt godis

En annan festlig detalj till festen är isbitar med blandat surt godis i. Lägg ned blandade favoritsuringar i isformar, fyll på med vatten och låt stå i frysen. Blir festligt att lägga i drinken.

Fler recept:

Vanilla Sour – sötsyrlig drink med whiskey

Päron- och gorgonzolapizza med valnötter