Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Rosévinstrender sommaren 2022

10 maj, 2022 
AvGabriella Håkansson
Roseviner
Rosévin passar året om men det är något alldeles extra att hälla upp ett glas rosé under sommarmånaderna. Precis som med allt annat finns det trender inom rosé och här är de du bör ha koll på gällande vinsorten i år.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så väljer du rätt vinglas till rätt vinBrand logo
Så väljer du rätt vinglas till rätt vin

Sommaren ligger runt hörnet och soltimmarna börjar bli allt fler. Något som är svårslaget under en varm sommardag är ett glas krispigt rosévin. Vi kommer se många spännande trender gällande rosévinet denna sommar, detta enligt en trendspaning från The Wine Company. Här är de hetaste trenderna för roséviner våren och sommaren 2022.

Franska roséviner är mest poppis sommaren 2022

Rosévin finns från många olika länder men svenskarna dras främst till de franska roséflaskorna. Främst är det de franska druvorna Cabernet Sauvignon, Syrah och Cabernet Franc som är storsäljare på den svenska marknaden.

Annons

Då fransmännen är bland de största producenterna av rosévin och utgör cirka 30 procent av den totala försäljningen är det kanske inte så oväntat. Ända sedan 2019 har det varit just de franska rosévinerna som visat sig vara populärast bland svenskarna och trenden hänger med även i år.

rosévin

Rosévinsdrinkar

Äntligen väntar en sommar som förhoppningsvis inte innebär inställda evenemang. Kanske kan uppskjutna bröllop, möhippor, svensexor och andra festligheter äntligen bli av! Och vad passar då inte bättre än att bjuda på rosévinsdrinkar. Roséet är nämligen en perfekt ingredients i sommarens drinkar och passar perfekt i kärleksfulla sammanhang. Så gör dig redo för en sommar där rosévinet serveras i drinkform.

Annons

50 shades of pink – testa dig fram bland nyanserna

I sommar är det inte bara det ljusa rosésorterna som ska få ta plats, de började nu nämligen få konkurrens av den mörkare sorten. Intensiteten av den rosa färgen varierar beroende på hur vinet framställs vilket däremot inte är likvärdigt med kvaliteten på vinet. Så sluta avgör vinets kvalité baserat på färg och våga testa sig fram bland nyanserna. Färgen kan nämligen skifta mellan olika rosévin även om de har samma karaktär.

Drick det mörka rosévinet till maten i sommar

Ett mörkare rosévin är i många fall lika torrt och frisk som det ljusa rosévinet även om fördomen säger att mörkare rosévin är för sött och "saftigt". Ett torrt, fylligt mörkare rosévin passar perfekt till grillat så njut av ett glas rosé även till maten i år.

Foto: Unsplash Källa: The Wine Company

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons