Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Minttu cinnamon bun kommer tillbaka

29 sep, 2021 
AvEmma Castman
Minttu cinnamon bun kommer tillbaka
Efter förra årets succé gör Minttu cinnamon bun återigen entré på butikshyllorna. Servera som traditionell shot eller lyxig freakshake – här är allt du behöver veta om den nygamla favoriten!
Annons
TV: Glöggdrink med vaniljglass och marinerad apelsinBrand logo
TV: Glöggdrink med vaniljglass och marinerad apelsin

Förra året lanserade det finska likörmärket Minttu en hyllning till det svenska fikat – nämligen Minttu cinnamon bun. En läcker kombination av nygräddad kanelbulle och frisk mint i flytande form.

Nyheten gjorde inte helt oväntat succé, och sålde (hör och häpna) slut på mindre än en minut.

Minttu cinnamon bun med lägre alkoholhalt

För de som inte hann haffa en flaska förra året kan vi med glädje meddela att Minttu cinnamon bun kommer tillbaka – och denna gång med lägre alkoholhalt.

– Vi är stolta över att fortsätta erbjuda nya, spännande smaker som baseras på den klassiska Minttu peppermint. I år känns det dessutom extra roligt att succén Minttu cinnamon bun lanseras med lägre alkoholhalt, något vi märkt att allt fler efterfrågar, säger Lisa Seifert, varumärkesansvarig för Minttu, i ett pressmeddelande.

Annons

För de som är sugna på att testa hur shot med smak av kanelbulle faktiskt smakar gäller det att vara snabb. Drycken sälj precis som förra året i limiterad upplaga, och sammanlagt finns det 500 flaskor att tillgå via Systembolagets beställningssortiment.

Så gör du Minttu Fika-Freakshake

Minttu Fika-Freakshake

Minttu cinnamon bun passar som tillbehör till det svenska fikat eller som ingrediens i en glassig shake. Här är ett exempel på läskande recept!

Du behöver:

  • 50 ml Minttu twist cinnamon bun
  • 50 ml kallt kaffe
  • 200 ml havre- eller mandelmjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kakaopulver

Gör så här:

Blanda ingredienserna i en mixer. Häll upp drinken i ett glas, gärna ett milkshakeglas eller en stor glasmugg. Tillsätt vispad grädde, pudra över kanel och garnera med chokladströssel, chokladgodis och non-stops.

Annons

Foto: Minttu

TV: Kall Irish Coffee med Baileys och isbitar av kaffeBrand logo
TV: Kall Irish Coffee med Baileys och isbitar av kaffe
Annons