Bea Åkerlund är årets designer för Alexandre Bonnet

23 apr, 2019 
Bea Åkerlund är årets designer för Alexandre Bonnet.
Stylisten Bea Åkerlund har designat limiterade presentförpackningar för champagnehuset Alexandre Bonnet. Inspirationen är hämtad från pärlor och diamanter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

För sjätte året i rad samarbetar champagnehuset Alexandre Bonnet med en svensk modeprofil för att skapa en limiterad presentförpackning till deras champagne.

Tidigare år har House of Dagmar, Malinda Damgaard, Ida Sjöstedt, Bea Szenfeld och Elsa Billgren stått för designen.

En av de mest inflytelserika stylisterna

I år har Alexandre Bonnet valt att samarbete med den världskända stylisten Bea Åkerlund. Den LA-baserade modeaktivisten rör sig mellan film, mode och musikvärlden. Hon är känd som en av de mest inflytelserika stylisterna och kostymörerna i branschen och i bagaget finns stylinguppdrag för världsstjärnor som Madonna, Beyoncé, Lady Gaga och Rihanna.

Inspirationen är hämtad från pärlor och diamanter.
Inspirationen är hämtad från pärlor och diamanter.

Inspirationen från pärlor och diamanter

Inspirationen till årets design för Alexandra Bonnet är hämtad från två klassiska modeelement – pärlor och diamanter.

Annons

– För mig är champagne en dryck som är starkt associerad till fest och lyx. För designen av Alexandre Bonnet presentförpackningar har jag valt att arbeta med pärlor som symboliserar bubblorna i champagnen och rosa diamanter som kommunicerar känslan av lyx, berättar Bea Åkerlund.

De limiterade förpackningarna kommer att säljas på Systembolaget från och med mitten av maj 2019.

Alexandre Bonnet Grande Réserve Brut (nr 7555), 300 kr.

Frisk champagne med en torr, brödig smak samt inslag av äpple, grapefrukt och apelsin. Passar utmärkt till fisk- och skaldjursrätter eller som apertif. Drycken är 100 % vegansk.

Alexandre Bonnet Perle Rosé Brut (nr 7471), 309 kr.

Torr, nyanserad och mycket frisk champagne med inslag av skogshallon, smultron, kex och blodapelsin. Passar perfekt som apertif men även till fisk, skaldjur och kyckling. Drycken är 100 % vegansk.

Läs också:

Elsa Billgren designar för Alexandre Bonnet

Bea Szenfeld designar för Alexandre Bonnet

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons