Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Elsa Hosk om sina tolv år som nykter – livet efter beslutet

03 jan, 2022 
AvSaga Pettersson
Elsa Hosk
Elsa Hosk har levt som nykter i tolv år, och berättar nu om tacksamheten över att livet blev som det blev.
”Jag tackar min nykterhet för nästan allt i mitt liv”, skriver hon.
Annons
TV: 5 saker om Elsa Hosk som du kanske inte vissteBrand logo
TV: 5 saker om Elsa Hosk som du kanske inte visste

Elsa Hosk har flera gånger pratat om sitt beslut att leva som nykter, och vad det var som fick henne att ändra livsstil helt. Senast 2020 berättade hon i Skavlan om när hon tog en överdos som 20-åring.

Elsa Hosk om överdosen

– Jag hamnade på botten när jag… Jag flyttade till New York när jag var 20 och då hade jag druckit i kanske två år – och så hade jag en överdos, och sen var jag på rehab, berättade Elsa Hosk då, och när Fredrik Skavlan frågade vad det var som orsakade överdosen svarade hon:

– Kokain tror jag. Jag kommer ihåg att jag vaknade på ett sjukhus. När jag tänker tillbaka på det så tänkte jag då att ’det är inte jag som har problem, det är ni som har problem. Det är ju ni alla runt omkring mig som inte fattar’.

Elsa Hosk och pojkvännen Tom Daly med dottern Tuulikki i vagnen
Elsa Hosk och pojkvännen Tom Daly med dottern Tuulikki i vagnen.

”Jag tackar min nykterhet för nästan allt i mitt liv”

Det har nu gått tolv år sedan Elsa tog beslutet att leva som nykter, efter år av alkohol och droger. I ett inlägg på Instagram, i samband med att 2021 blev 2022, berättar hon om tacksamheten över livet som blev. Över allt som nykterheten förde med sig – en superkarriär som modell, relationen till vänner och familj, och att hon blivit mamma till dottern Tuulikki.

Annons

”Gott nytt år! Jag är stolt över hur vi tog oss igenom ännu ett konstigt år. Så tacksam för livet och hälsan, och mest av allt för den nyaste medlemmen i vår familj. Nyårsafton är alltid extra speciell för mig, nu har jag varit nykter i tolv år”, skriver hon.

”Jag tackar min nykterhet för nästan allt i mitt liv... Jag hade inte haft något av det jag har nu utan den, mina vänner, min familj, min karriär – inget hade jag haft om det inte vore för min nykterhet. Jag kunde inte ens drömma om allt det här för alla dessa år sedan. Och om du läser det här och är där jag var för tolv år sedan – som kämpar, och ifrågasätter ifall ett liv utan alkohol och droger är värt eller om det ens är möjligt – det är det till 100 procent ”, skriver hon vidare.

Foto: Instagram

Se också: Elsa Hosk - stilresan genom årenBrand logo
Se också: Elsa Hosk - stilresan genom åren
Annons