Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

5 champagnetrender du bör ha koll på 2021

25 nov, 2020 
Champagnetrender att ha koll på 2021
Från optimerade champagneglas till sparsamt vaskande. Spana in champagnetrenderna att ha koll på 2021!
Annons
5 Champagnetrender du bör ha koll på 2021Brand logo
5 Champagnetrender du bör ha koll på 2021

2021 är, ofattbart nog, inte speciellt avlägset längre och för den trendintresserade är det hög tid att spana in vad som gäller för nästa säsong. Vi har dykt ner bland kommande mat- och dryckestrender och hittat 5 champagnetrender för 2021. Trenderna är sammanställda av The Wine Company och berör både smak, typ av glas och hur vi faktiskt konsumerar drycken.

1. Champagneglaset i fokus

Gott bubbel i all ära, men 2021 ser vi även att champagneglaset får allt större betydelse. På senare tid har glasprovningar introducerats för att betona den stora skillnaden som rätt glas faktiskt gör. Många sommelierer menar att valet av glas är minst lika viktigt som champagnen. Investera i större, tulpanformade glas som släpper ut mer doft och därför förhöjer dryckesupplevelsen. Smala, höga glas tenderar att stänga in doften och inte göra drycken rättvisa.

2. Mindre vaskande

Kanske låter det lite överdrivet för vissa, men för många är champagnekonsumtion fortfarande nära besläktat med vaskande. Hoppa över vaskandet och ta istället vara på det goda bubblet i ditt glas – och njut!

Annons

3. Nytänkande smakkombinationer

Att slänga med begreppen fin- och fulkultur kan kännas rätt daterat, men i champagnekretsar har det hållit i sig – tills nu. Vi börjar se hur det blir mer populärt (och uppmuntrat!) att testa nya, mer okonventionella smakkombinationer till bubblet i glaset. Champagne och ostron är en klassiker, men ett glas champagne och lite kryddig ost är inte så dåligt det heller.

4. Rosa bubblor

En del förknippar nog rosa bubblor med varmare årstider, men det finns ingen anledning att vänta in värmen. Rosa champagne framställs precis likadant som annan champagne, så varför inte korka upp en flaska under mörka vintermånader? Piggar upp året om!

5. Ett vin till hela måltiden

Om du har ett vin till förrätten behöver du ha ett annat till efterrätten – eller? Till följd av pandemin har våra vanor förändrats, så även när det kommer till mat och dryck. På större middagar är det inte konstigt med ett nytt vin till varje rätt, men i takt med att små sammankomster har blivit det nya normala gillar vi att ha ett vin som passar hela kvällen. Champagne är ett perfekt exempel på just detta!

Annons

Källa: The Wine Company Foto: Unsplash

LÄS MER:

Annons