Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSomriga drinkarMidsommarmatMidsommardrinkar

Mousserande glöggen Glöet lanserar ny smak i limited edition

18 okt, 2023 
AvNami Kawakita
Mousserande glöggen Glöet lanserar ny smak i limited edition
eric österlin
Den mousserande glöggen Glöet har fått ny design på sina flaskor flaskor samt en ny limited edition med toner av kanel, kryddnejlika, vanilj och söta jordgubbar – Glöet Sparkling Rosé.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du festlig glöggsangria med granatäppleBrand logo
Så gör du festlig glöggsangria med granatäpple

I Sverige har trenden att själv blanda glögg och bubbel fått namnet "Glubbel" och Glöet var först ut i världen med att erbjuda en färdigblandad dryck med glöggkryddor och mousserande vin. Ända sedan Glöet gjorde entré på Systembolagets hyllor har den varit en succé och blivit ett givet alternativ för den som gillar mousserande vin och mingel men kanske inte är så förtjust i den traditionella glöggen med mandlar och russin. Med mousserande glögg i glaset blir det direkt en festligare stämning!

Annons

Nya Glöet Sparkling Rosé har en mellanröd till djuprosa färg. De typiska glöggkryddorna tillsammans med söta jordgubbar och vaniljtoner skapar en harmonisk smakupplevelse som kompletteras av uppfriskande bubblor.

Glöet Sparkling Rosé (52067), 105 kr, finns att beställa på Systembolaget från den 1 november.
Glöet Sparkling Rosé (52067), 105 kr, finns att beställa på Systembolaget från den 1 november.eric österlin

– Mousserande glögg är en spännande och modern twist på den klassiska juldrycken. Den kombinerar den traditionella kryddigheten hos vanlig glögg med den uppfriskande sprudlande karaktären hos mousserande vin, säger Caroline Grundström, Brand Owner för Glöet på Anora.

Annons

Inför julen 2023 finns Glöet med fyra olika drycker på Systembolaget. Förra årets limited edtion Glöet Sparkling Gold med toner av saffran, som skimrar i guld, blev så populär att den får stanna kvar sortimentet.

Glöet passar både som apéritif, avec och till glöggminglet. De kryddiga tonerna ger en fin balans tillsammans med ost och dess salta och krämiga smaker. Bubblet går också fint ihop med julens många desserter, kakor och bakverk.

Glöet Sparkling Red (77160), 105 kr. Glöet Sparkling White (77404), 105 kr. Glöet Sparkling Gold (58413), 105 kr.
Glöet Sparkling Red (77160), 105 kr. Glöet Sparkling White (77404), 105 kr. Glöet Sparkling Gold (58413), 105 kr.eric österlin
Annons

Foto: Danger Österlin

Annons