3 bubbliga drinkar med cava

20 jun, 2023 
AvNami Kawakita
3 bubbliga drinkar med cava
Hur firar vi in att semestern är runt hörnet? Med en drink såklart! Freixenet Cordon Negro Organic Brut har tagit fram tre somriga drinkar med härligt bubbel!
Annons
Mousserande vin – så väljer du rätt glas
Mousserande vin – så väljer du rätt glas

Cava, detta härliga mousserande vin till Spanien som bara skriker sommar åt oss! Och hur gott det än är att dricka som det är så är cava inte alls en dum drinkingrediens. Det ger drinkarna det där lilla extra och bubblorna gör att den känns lyxig.

Satsa på en bubblande drink med cava till nästa grillmiddag, på aw:n i eftermiddagssolen eller på uteplatsen hemma! Freixenet Cordon Negros pärlande sommardrinkar har något för alla och gör de långa sommardagarna både njutningsfulla och minnesvärda.

För dig som råkar ha vägarna förbi Vau de ville i Stockholm kan testa någon av drinkarna på plats, blandade av ett proffs! Perfekt att unna sig på långlunchen eller innan utekvällen!

Annons

Freixenet Spritz

Somriga Freixenet Spritz

Du behöver:

2 cl fläderlikör
2 cl torr vermouth (till exempel starkvin)
2 cl citronjuice
1 näve mynta
Freixenet Cordon Negro Organic Brut
Is

Gör så här:

  1. Förbered ett glas genom att placera några isbitar i det. Mät upp 2 cl fläderlikör och 2 cl torr vermouth och häll det i glaset. Pressa saften från en citron för att få 2 cl citronjuice och häll juicen i glaset.
  2. Ta en näve färsk mynta och lägg i glaset. Blanda försiktigt ingredienserna i glaset med en sked eller en drinkpinne för att kombinera smakerna och frigöra myntans doft.
  3. Toppa glaset med Freixenet Cordon Negro Organic Brut. Om du vill kan du dekorera glaset med en skiva citron eller en myntakvist.

Nu är din Freixenet Spritz redo att avnjutas! Kom ihåg att den bästa smaken uppnås när drinken serveras kyld. Skål!

Raspberry Fizz

Svalka dig med en uppfriskande Raspberry Fizz

Du behöver:

4 cl gin
2 cl hallonlikör/hallonjuice (alternativt muddrade hallon)
1 cl limoncello
3 cl citronjuice
1 cl sockerlag
Freixenet Cordon Negro Organic Brut
Is

Annons

Gör så här:

  1. Börja med att fylla en shaker med is. Mät upp 4 cl gin och häll det i shakern. Tillsätt 2 cl hallonlikör eller hallonjuice till shakern. Om du inte har hallonlikör eller -juice kan du muddra några färska hallon för att få fram smaken.
  2. Häll i 1 cl limoncello, 3 cl citronjuice och 1 cl sockerlag i shakern. Placera locket på shakern och skaka ordentligt för att blanda alla ingredienser väl och kyla ner drinken.
  3. Ta ett cocktailglas och häll upp innehållet från shakern genom en barsil. Toppa glaset med Freixenet Cordon Negro Organic Brut. Du kan dekorera glaset med några färska hallon eller en citronskiva för extra fin presentation.

Servera din Raspberry Fitz och njut av denna uppfriskande och fruktiga cocktail!

Watermelon Sugar Lime

Så gör du en bubblig Watermelon Sugar Lime

Du behöver:

3 cl gin
2 cl persikolikör
10 cl vattenmelonjuice
2 cl citronjuice
Freixenet Cordon Negro Organic Brut
Lime (till garnering)
Is

Annons

Gör så här:

  1. Ta fram ett highballglas och fyll det med is. Mät upp 3 cl gin, 2 cl persikolikör och 10 cl vattenmelonjuice och häll det i glaset. Tillsätt 2 cl citronjuice för att ge drinken lite syrlighet.
  2. Toppa upp glaset med Freixenet Cordon Negro Organic Brut. Skär en limeskiva och använd den som garnering genom att placera den på glaskanten eller i glaset.
  3. Rör försiktigt med en sked för att blanda ingredienserna väl.

Servera din Watermelon Sugar Lime och njut av den fruktiga och uppfriskande smaken!

Aperol granita med isig sorbet
Aperol granita med isig sorbet
Annons