Piña Colada i miniformat – så gör du årets sommarshot
På Eden i Stockholm möts tropiska smaker, färgstarka ingredienser och kreativ bartenderkonst i sommarens meny som andas sol, puls och sommarkvällar. Men det finns en utstickare på menyn – en Piña Colada i miniformat.
Den ser kanske oskyldig ut, men Eden-versionen av Piña Colada är en liten smakexplosion. Den serveras som en shot – men är så balanserad att du hade kunnat sippa på den hela kvällen.
– Jag älskar Piña Colada – men det är inte en drink du direkt ser på menyerna 2025. Därför gjorde jag en hotshot-variant i stället. Det blev en liten tropisk bomb – len, fruktig och oemotståndlig, säger Felix Franzén, bartender på Eden.
Så gör du Piña Colada-shot
Vill du förstärka tropikkänslan så toppa med riven muskot eller servera med en liten bit färsk ananas.
1 shot
Du behöver:
Planteray 3 Stars rom
Färskpressad ananasjuice
Kokosgrädde
Gör så här:
- Kokosgrädde: Koka upp kokosflingor, socker och vatten tills du får en fyllig kokossirap. Låt svalna, sila av och blanda sedan med vispgrädde. Resultatet blir en ljuvligt len kokosgrädde med naturlig sötma och rund smak.
- Piña Colada-shot Skaka rom, ananasjuice och kokosgrädde med is i en shaker. Sila upp i små, kylda glas.
Foto: Ellen Syrjälä