Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSomriga drinkarMidsommarmatMidsommardrinkar

Glöet Gold Sparkling – mousserande glögg som glittrar

26 okt, 2022 
AvNami Kawakita
Glöet Gold Sparkling – mousserande glögg som glittrar
Ja, du läste rätt – den populära mousserande glöggen Glöet lanserar en ny smak som skimrar i guld! Med Glöet Gold Sparkling sätter du extra guldkant på glöggminglet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Sabrera champagne – så gör duBrand logo
Sabrera champagne – så gör du

Älskar du bubbel? Älskar du glögg? Då har vi drycken för dig! Nu lanseras Glöet Gold Sparkling – en mousserande glögg som skimrar i guld. Ett riktigt läckert sätt att inleda julmyset!

Allt startade med att det finska paret Anette och Juha-Matti Raunio bjöd sina vänner på glögg toppat med mousserande vin och vips hade de skapat en helt ny kategori för juliga mousserande viner. Ett uppskattat fräscht och modernt alternativ till den traditionella glöggen.

Annons

– Alla våra gäster tyckte att det var jättegott. De gillade kombinationen av det festliga mousserande vinet med den juliga smaken av glögg. Det blev starten för Glöet som lanserades 2015, berättar Anette Raunio.

De gyllene flingorna av purpurin tillsätts innan buteljering och skapar den glittrande effekten.

Prisbelönt guldskimrande mousserande glögg

Glöet Gold Sparkling doftar apelsin och citron med gyllene flingor som svävar omkring i glaset. Du hittar även de klassiska tonerna av saffran, kardemumma, vanilj, kanel och kryddnejlika. Smaken är fruktig och kryddig med en fin balans och fräschör. De gyllene flingorna av purpurin (som givetvis är ätbara) tillsätts innan buteljering och skapar den glittrande effekten.

Annons

– Vänder du flaskan med Glöet Gold försiktigt innan du öppnar så blandas flingorna i drycken och skapar en festligt gnistrande effekt. Det ger en varm lyxig julkänsla när den mousserande glöggen hälls upp, berättar Glöets medgrundare Anette Raunio.

Glöet Gold Sparkling har även vunnit en bronsmedalj i The International Wine & Spirit Competition (IWCS) som grundades 1969. Tävlingen är det största världsmästerskapet för viner med deltagare från över 90 länder.

Lägre alkohol- och sockerhalt

– En dryckestrend bland konsumenter är att vi önskar lättare alternativ, både när det gäller alkohol och socker. Därför har vi gjort den mousserande glöggen Glöet Gold Sparkling med en lägre alkoholhalt på 8%. I produktutvecklingen av har vi också valt en låg sockerhalt och Glöet Gold Sparkling har den lägsta sockerhalten av alla våra Glöet, berättar Anette Raunio.

Glöet Gold Sparkling (58413) finns i Systembolagets beställningssortiment och kostar 99 kr.
Glöet Gold Sparkling (58413) finns i Systembolagets beställningssortiment och kostar 99 kr.
Annons

Serveringstips

  • Glöet Gold Sparkling serveras väl kyld i vanligt vinglas eller glas för mousserande vin.
  • Vänd flaskan försiktigt innan du öppnar så att de gyllene flingorna följer med och skapar en skimrande effekt.
  • Dekorera med pomeransskal eller en limeskiva i glaset.
Dekorera med pomeransskal eller en limeskiva för det lilla extra vid servering.

Foto: Glöet

Annons