Champagnecocktail med björnbär

Recept på champagnecocktail med björnbär

Lennart Weibull
Rosébubbel och svenska bär möts i denna enkla men lyxiga champagnecocktail med björnbär. Bubblig, frisk och lite syrlig!
01 juni, 2021
Så gör du sommarens godaste limoncello-drink
0:49

Efter reklamen: Så gör du sommarens godaste limoncello-drink

(0:49)

Slå på ljud

Champagnecocktail med björnbär

Mustig och härligt lyxig med djup björnbärssmak och friskhet från champagne.

Bjud på en champagnecocktail med björnbär
Lennart Weibull

4 drinkar

Du behöver:

16 cl björnbärspuré
16 cl vaniljvodka
1 flaska roséchampagne eller annat rosébubbel
8 björnbär, färska eller frysta
4 kvistar timjan

Björnbärspuré:

150 g björnbär
1/2 dl strösocker
1/2 dl vatten

Gör så här:

  1. Mät upp alla ingredienser till björnbärspurén i en kastrull och koka upp. Lyft av plattan och mosa bären med en potatisstöt eller gaffel. Om du vill kan du sila av blandningen så att du får bort kärnorna. Ställ kallt minst 1 timme.
  2. Mät upp björnbärspuré och vodka i ett högt glas. Fyll på med bubblor och dekorera med björnbär och timjan.

Recept: Timm Vladimir, Anna Wendt Foto: Columbus Leth, Lennart Weibull