Visst, de vanliga vinländerna fortsätter att leverera viner i världsklass – men nu kommer flera nya och mer okända vinländer som vill ge dem en match. Maya Samuelsson vet vilka länder och vilka druvor du ska hålla utkik efter!
I alla sommelierer gömmer det sig nog en liten frankofil ändå. För när vi bad Maya Samuelsson om höstens bästa röda viner föll valet på Frankrike. Spana in hennes val till höstmyset och se om du håller med!
Med ett extra fokus på hållbarhet kommer här några väl valda drycker från Maya Samuelsson till dig som vill vidga vyerna på kräftskivan. En härlig blandning av ekologiskt, biodynamiskt, burkar och svenskt. Vågar du utmana snapsen?
Konstnären Ernst Billgren och ELLE mat och vins egen sommelier Maya Samuelsson har i ett unikt samarbete tagit fram det röda vinet En räv i Toscana – en hyllning till vin, konst och Toscana.
Öl och en snaps är klassikerna när det vankas högtid och smörgåsbord, men det finns även gott om viner som trivs med sill, ägg och primörer. Maya Samuelsson dukar fram drycken på påskbordet.
Du får vad du betalar för, brukar det sägas, men ibland räcker en liten slant riktigt långt, även när det handlar om dryck. Maya Samuelsson tipsar om fem viner – och en must – som smakar mer än de kostar.
Jordgubbar och champagne har satts ihop som en romantisk kombo. Dock är det inget dryckesexperten Maya Samuelsson skulle rekommendera. Här berättar hon vad du ska äta istället.
Finns det ett klassikt sätt att öppna en champagne på? Och hur sabrerar du mousserande viner? Här visar dryckesexperten Maya Samuelsson exakt hur du ska göra.
Har du fått en champagne i present eller kanske köpt dig själv en riktig god flaska som du vill lagra? Här berättar Maya Samuelsson hur du lagrar champagne på bästa sätt.
Vad är det för skillnad på champagne, cava och prosecco? Och varför smakar den ena sötare än den andra? Här berättar Maya Samuelsson allt du behöver veta.
Vad är det för skillnad på ljusa och mörka roséviner? Och vilken mat kan man kombinera rosévin med? Här berättar dryckescoachen Maya Samuelsson allt du behöver veta.
Fick du naturvin i glaset vid din senaste middag? Du är inte ensam om det! Maya Samuelsson, dryckesexpert på ELLE mat & vin, tar tempen på den nya trenden allt fler börjar gilla.