Luftiga semlor fluffig grädde blir ännu godare om du gör mandelmassan själv. Och det är inte svårt. Följ vår steg för steg-beskrivning till vårens bästa bakelser.
Semmelsäsongen är i full gång och vi har samlat tio av våra favoritrecept. Allt från den klassiska semlan, roliga tolkningar till riktiga smakexplosioner.
Choux au craquelin är ett franskt litet bakverk oftast fyllt med vaniljkräm. Här gör vi en semmel-variant av det populära bakverket med smak av choklad och kaffe.
Lagom till fettisdagen lanseras nu PMS-semlan. Bakom initiativet står bland annat Alexandra Nilsson.– Jag upplever att PMS oftast inte tas på allvar och därför vill jag vara med och lyfta frågan, säger influencern.
Modig och utmanande likt en semmelfylld wrap eller något mer försiktig? Det här roliga (och helt ovetenskapliga!) testet avslöjar vilken semla du är mest lik!
Gillar du semlor och kladdkaka? Då måste du testa att göra den här läckra semmelkladdkakan! Den går fort att baka och gör det enkelt att kunna njuta av smaken av semla, året om!
Det var länge sedan semmelsäsongen bara innehöll vanliga semlor. Nu finns det ingen hejd på folks påhittighet när det gäller att kombinera smakerna kardemumma, mandel och grädde. Vi har sonderat årets semmelutbud och ger dig ett urval.
Vill du slå två flugor i en smäll och få kaffe och semla i en och samma mugg? Då kommer årets semmellatte att passa dig perfekt, det är bara att springa iväg till närmaste Espresso House eller Wayne's Coffee.
En semla behöver som bekant inte längre se ut som en semla gjorde förr. H&M tar fasta på det och lanserar en kollektion med spännande semlor på sitt kafé It’s Pleat.
Semmelwrap, nutellasemlor och semmelkladdkaka i all ära – men varför har ingen sett till att de här fem godsakerna blivit verklighet tidigare? Vi säger bara: semmelshot!
Nu är Stockholms godaste semla korad! Det är online-cityguiden Yelp som tillsammans med utvalda smakdomare har testat och betygsatt 24 semlor utifrån utseende, kvalitet och smak.
Hur mycket är du beredd att betala för en semla? Konditorn Magnus Johansson har tagit fram "världens lyxigaste semla" med champagnegrädde, ekologisk mandelmassa och 18 karat guld.
Den populära semmelwrapen skapades av Mattias Ljungberg på Tössebageriet och gjorde stor succé när den kom för något år sedan. Här är receptet, om du vill göra egna hemma!