Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Semla med blåbär och mascarpone-kräm

05 jan, 2023 
AvLouisa Lorang
Recept på semla med blåbär och mascarpone-kräm
Denna semla med blåbär och mascarpone-kräm är en god variant att testa på Fettisdagen!
Annons
Så gör du semmelhotshotsBrand logo
Så gör du semmelhotshots

Semla med blåbär och mascarpone-kräm

Upphottad fastlagsbulle med spännande smak och vacker yta.

Lyxa till det med en semla med blåbär och mascarpone-kräm

14 semlor

Annons

Du behöver:

1 sats semmelbullar, se grundrecept

Fyllning:

60 g mandelmassa
25 g mandlar
½ dl vispgrädde
2 msk florsocker
2 tsk stött kardemumma
200 g blåbärssylt

Mascarpone:

2 dl vispgrädde
1 vaniljstång
250 g mascarpone
2 msk florsocker

Garnering:

2 dl florsocker
2 msk koncentrerad svartvinbärssaft

Gör så här:

  1. Gör bullar enligt grundreceptet.
  2. Fyllning: Riv mandelmassan grovt och hacka mandlarna fint. Blanda mandelmassa, hackad mandel, grädde, florsocker och kardemumma.
  3. Mascarponekräm: Vispa grädden till ett mjukt skum. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda vaniljfrön, mascarpone och florsocker i en annan skål och vänd sedan ner mascarponekrämen i grädden. Fyll en spritspåse med tyll.
  4. Servering: Blanda florsocker med svartvinbärssaft till en tjock glasyr. Dela bullarna. Bred blåbärssylt och mandelfyllning på bottnarna, spritsa mascarpone- kräm ovanpå, lägg på locken och garnera med glasyr.

Foto: Lene Samsø

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons