Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSomriga drinkarMidsommarmatMidsommardrinkar

Årets semla är fyrkantig – och växtbaserad

23 jan, 2024 
AvNami Kawakita
Årets semla är fyrkantig – och växtbaserad
Svenska foodtech-startupen Naima är en innovatör inom växtbaserad fika. Naimas tillskott till årets semmelinnovation består av något helt nytt – Semla Bite.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du semmelhotshotsBrand logo
Så gör du semmelhotshots

Nu när fettisdagen kryper allt närmare så växer naturligtvis suger efter semlor. Naimas bidrag till semmelsäsongen är något vi aldrig provat förut, nämligen en Semla Bite. Det är en fyrkantig liten sensation som är en kombination av den traditionella semlan och krämig cheesecake. Därtill är det växtbaserade bakverket fullt av fiberrikt bovete, glutenfria havregryn, prebiotika och rena råvaror utan tillsatser.

– Vi vill utmana den traditionella fika-normen med en nivå av sofistikation och smak som inte tidigare har utforskats inom växbaserade snacks. I år går det bra att unna sig hur mycket semla som helst, säger Sophie Jahn, medgrundare och vice vd på Naima.

Annons
Naimas växtbaserade Semla Bite

Naima är en svensk foodtech-startup med ett uppdrag: erbjuda näringsrika och högkvalitativa snacks till alla. Det innebär näringsrika, prebiotiska, växtbaserade och glutenfria bakverk i regnbågens alla färger. Läs mer om deras goda och vackra bakverk på resetwithnaima.com.

Annons