Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSomriga drinkarMidsommarmatMidsommardrinkar

Grand Hôtel lanserar lyxig champagnesemla

27 feb, 2019 
AvRedaktionen
Grand Hôtel lanserar lyxig champagnesemla.
Årets lyxigaste semla är här – champagnesemlan! Perfekt för dig som älskar bakverk och champagne och gärna sätter guldkant på livet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Lagom till fettisdagen den 5 mars presenterar femstjärniga Grand Hôtel i Stockholm årets mest exklusiva semla – champagnesemlan! Semlan har tagits fram av hotellets egen konditor i samarbete med champagnehuset Ruinart som sedan årsskiftet är hotellets nya huschampagne.

Champagnen från Ruinart har länge varit en favorit i Grand Hôtels utbud och uppskattas för sin balans, fyllighet och smakfulla aromer av päron, hasselnöt och mandel.

Mandel passar med champagne

Mandelmassan i semlan är smaksatt med champagne och dessutom är semlan strösslad med ätbart guld. Kan det bli lyxigare?

– Mandel fullkomligen älskar champagne och vice versa. Densiteten av mandeln gifter sig utmärkt med de skummande bubblorna. I vår semla har Ruinarts distinktiva aromer varsamt blandats in i mandelmassan och tillsammans med en lättvispad grädde och guldkantad presentation lyfter vi detta uråldriga bakverk till en ny nivå, säger Karl Persson, källarmästare på Grand Hôtel.

Serveras under begränsad period

Om du är sugen på att testa champagnesemlan så kommer den att serveras i Cadierbaren på Grand Hôtel 4–10 mars. Priset är 55 kr, vilket ändå måste sägas vara ett fynd! Semlan avnjuts självklart bäst tillsammans med ett glas bubblande champagne.

Läs också:

Gin & Tonic-semlan tillbaka!

Cadierbaren lanserar nytt cocktailkoncept

Karl Persson, källarmästare på Grand Hôtel.
Karl Persson, källarmästare på Grand Hôtel.
Servera gärna champagnesemlan med ett glas champagne!
Servera gärna champagnesemlan med ett glas champagne!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons