Grand Hôtel lanserar lyxig champagnesemla

Grand Hôtel lanserar lyxig champagnesemla.

Årets lyxigaste semla är här – champagnesemlan! Perfekt för dig som älskar bakverk och champagne och gärna sätter guldkant på livet.
27 februari, 2019

Lagom till fettisdagen den 5 mars presenterar femstjärniga Grand Hôtel i Stockholm årets mest exklusiva semla – champagnesemlan! Semlan har tagits fram av hotellets egen konditor i samarbete med champagnehuset Ruinart som sedan årsskiftet är hotellets nya huschampagne.

Champagnen från Ruinart har länge varit en favorit i Grand Hôtels utbud och uppskattas för sin balans, fyllighet och smakfulla aromer av päron, hasselnöt och mandel.

Mandel passar med champagne

Mandelmassan i semlan är smaksatt med champagne och dessutom är semlan strösslad med ätbart guld. Kan det bli lyxigare?

– Mandel fullkomligen älskar champagne och vice versa. Densiteten av mandeln gifter sig utmärkt med de skummande bubblorna. I vår semla har Ruinarts distinktiva aromer varsamt blandats in i mandelmassan och tillsammans med en lättvispad grädde och guldkantad presentation lyfter vi detta uråldriga bakverk till en ny nivå, säger Karl Persson, källarmästare på Grand Hôtel.

Serveras under begränsad period

Om du är sugen på att testa champagnesemlan så kommer den att serveras i Cadierbaren på Grand Hôtel 4–10 mars. Priset är 55 kr, vilket ändå måste sägas vara ett fynd! Semlan avnjuts självklart bäst tillsammans med ett glas bubblande champagne.

Läs också:

Gin & Tonic-semlan tillbaka!

Cadierbaren lanserar nytt cocktailkoncept

Karl Persson, källarmästare på Grand Hôtel.

Karl Persson, källarmästare på Grand Hôtel.

Servera gärna champagnesemlan med ett glas champagne!

Servera gärna champagnesemlan med ett glas champagne!