Gin & Tonic-semlan tillbaka! Här är receptet

Gin & Tonic-semlan tillbaka!

Gillar du semlor och Gin & Tonic? Varför inte slå två flugor i en smäll och köpa eller baka en GT-semla? Receptet får du här!
26 februari, 2019

Semlor kommer i alla former nu för tiden. Några semlor vi minns är wrapsemlan, pizzasemlan, burgarsemlan, lussesemlan och prinsessemlan. För att inte tala om den populära semmelkladdkakan!

För dig som hellre äter semlan i traditionell form fast med uppdaterad smak kanske Gin & Tonic-semlan kan vara något. Semlan togs fram av Gateau och Swedish Tonic förra året och när den tillbaka.

GT-semlan är bakad och byggd på traditionellt vis, men grädden är smaksatt med Swedish Tonic och mandelmassan med gin.

Här finns Gin & Tonic-semlan att köpa:

Semlan kommer att säljas den 1-2 mars och på Fettisdagen den 5 mars i följande av Gateaus butiker:

Stockholm: Sturegallerian, Hamngatan, Fridhemsplan, Hornstull & Täby.
Göteborg: Femman.
Skåne: Triangeln Malmö & Lunds Saluhall.

Om du hellre bakar semlan hemma så kommer receptet här!

Recept för 4 GT-semlor:

4 vetebullar

3 cl Swedish Tonic

2 cl gin

2 cl agavesirap

200 gram mandelmassa

2.5 dl vispgrädde

florsocker

Gör så här:

  1. Blanda 2 cl gin med 200 gram mandelmassa.
  2. Häll upp 2.5 dl vispgrädde i en skål. Tillsätt 3 cl Swedish Tonic och 2 cl agavesirap. Vispa!
  3. Dela vetebullarna och bred på mandelmassan.
  4. Spritsa på vispgrädden.
  5. Lägg på semlans lock och garnera med florsocker. För en extra touch, tillsätt en torkad limeskiva.