Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Gin & Tonic-semlan tillbaka! Här är receptet

26 feb, 2019 
AvRedaktionen
Gin & Tonic-semlan tillbaka!
Gillar du semlor och Gin & Tonic? Varför inte slå två flugor i en smäll och köpa eller baka en GT-semla? Receptet får du här!
Annons

Semlor kommer i alla former nu för tiden. Några semlor vi minns är wrapsemlan, pizzasemlan, burgarsemlan, lussesemlan och prinsessemlan. För att inte tala om den populära semmelkladdkakan!

För dig som hellre äter semlan i traditionell form fast med uppdaterad smak kanske Gin & Tonic-semlan kan vara något. Semlan togs fram av Gateau och Swedish Tonic förra året och när den tillbaka.

GT-semlan är bakad och byggd på traditionellt vis, men grädden är smaksatt med Swedish Tonic och mandelmassan med gin.

Här finns Gin & Tonic-semlan att köpa:

Semlan kommer att säljas den 1-2 mars och på Fettisdagen den 5 mars i följande av Gateaus butiker:

Stockholm: Sturegallerian, Hamngatan, Fridhemsplan, Hornstull & Täby.
Göteborg: Femman.
Skåne: Triangeln Malmö & Lunds Saluhall.

Om du hellre bakar semlan hemma så kommer receptet här!

Recept för 4 GT-semlor:

4 vetebullar

3 cl Swedish Tonic

2 cl gin

2 cl agavesirap

200 gram mandelmassa

2.5 dl vispgrädde

florsocker

Gör så här:

  1. Blanda 2 cl gin med 200 gram mandelmassa.
  2. Häll upp 2.5 dl vispgrädde i en skål. Tillsätt 3 cl Swedish Tonic och 2 cl agavesirap. Vispa!
  3. Dela vetebullarna och bred på mandelmassan.
  4. Spritsa på vispgrädden.
  5. Lägg på semlans lock och garnera med florsocker. För en extra touch, tillsätt en torkad limeskiva.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons