Nu lanseras likör med smak av Semla!

31 jan, 2018 
AvRedaktionen
Dessertlikör med smak av semla.
Glöm alla andra varianter av semlor, nu kommer en likör med smak av grädde, mandel och marsipan! Perfekt inför årets fettisdag den 13 februari.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Semmelhysterien är ett fakum. Den startar redan vid årsskiftet och pågår ända fram till påsken. Varje år ser vi en uppskö av nytänkande tolkningar av det älskade bakverket, men nu äntligen kan du njuta av en semla i ett vackert likörglas!

– Det är mitt egna semmelrecept som används som referens till dessertlikören. Först provade jag att mixa min semla i en matberedare och förstod direkt hur bra det kunde bli. Sedan skickades receptet till likörproducenten på Irland och slutresultatet är fantastiskt. Så kul! säger Heléne Johansson, Brunkebergs Bageri.

Naturliga ingredienser

Dessertlikören med smak av semla är gjord på färsk mjölk och naturliga smakämnen. Servera likören väl kyld över is istället för dessert eller drick den som den är. Testa även att hälla den över en skål med glass!

Dessertlikör med smak av Semla (nr 82545) kostar 189 kr och finns nu att beställa på Systembolaget.

Det är den andra likören som lanseras i serien Svenska Bakverk. Sedan tidigare finns smaken Kanelbulle & mjölk.

Dessertlikör med smak av kanelbulle & mjölk.
Dessertlikör med smak av kanelbulle & mjölk.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons