Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkarMidsommarmat

Nu finns det mini semlebullar med kardemumma

14 jan, 2022 
AvEmma Castman
Pågens Mini semlebullar
Sugen på något smått och gott? Då kan Pågens nya minisemlor vara något för dig! Här är allt vi vet om årets första semmelnyhet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du semmelhotshotsBrand logo
Så gör du semmelhotshots

De senaste åren har det kommit en uppsjö av nya tolkningar på semlan: vi tänker till exempel på semmelwrap, semmelnachos, semmelkorv, semmelläsk och princessemla. Ja, listan kan göras lång och kommer troligtvis bli ännu längre 2022.

För faktum är att årets första semmelnyhet redan har kommit. Nämligen mini semlebullar med kardemumma från Pågen, en nyhet som passar de som föredrar den traditionella semlan mer än de nytänkande varianterna men som ibland kan tycka att det är lite väl mastigt att äta en hel bulle själv.

Då finns Pågens Mini semlebullar i butik

Vintern 2020 lanserade Pågen nyheten Små lussekatter. Minivarianten på de populära saffransbullarna blev snabbt en succé, och nu har de alltså bestämt sig för att utöka sitt sortiment ytterligare med små, saftiga och goda mini semlebullar med kardemumma.

Mini semlebullar från Pågen
Mini semlebullarna finns i butik mellan vecka två och tio.

– Idén till en minivariant uppstod efter succén som våra Små lussekatter har gjort. Många konsumenter uppskattar det mindre formatet och även Mini semlebullarna är saftiga bullar med mycket smak, berättar Ulrica Winterquist, marknadschef för Jäst kaffebröd på Pågen.

Mini semlebullarna går att äta som de är, men fungerar även utmärkt att fylla med klassiska tillbehör så som mandelmassa, fluffig grädde och ett pudertäcke av florsocker.

Nyheten finns i butik mellan vecka två och tio, och rekommenderat pris för en påse är 25,90 kronor.

Foto: Pågen

Annons