5 flytande semlor – vilken är din favorit?

13 feb, 2018 
AvRebecca Wictor
Trött på att äta semlor, eller sugen på att testa dem i flytande form? Nu finns läsk, likör, te, smoothie och öl med smak av semla!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1. Semmelsodan

Semmelsodan.
Semmelsodan.

Läskproducenten Soda Nation har tillsammans med stadsdelen Hornstull i Stockholm tagit fram denna dryck. Bryggd på mandlar och kardemumma i en gräddig cream soda gör läsken tjockare i konsistensen för att ge känslan av den fluffiga grädden i semlan.

2. Semmellikören

Semmellikören.
Semmellikören.

Dessertlikören med smak av semla är gjord på färsk mjölk och naturliga smakämnen. Servera likören väl kyld över is istället för dessert eller drick den som den är. Testa även att hälla den över en skål med glass!

Annons

3. Semmelteet

Semmelteet.
Semmelteet.

The Tea Centre of Stockholm har nu släppt det svarta teet Semla. Smaksatt med vanilj, mandel och kardemumma. Givet att avnjuta med varm mjölk, så som en traditionell hetvägg.

4. Semmelsmoothien

Semmelsmoothien
Semmelsmoothien.

Blueberry finns en vegansk smoothie med smak av en semla. Enkel att göra själv också. Mixa mandel, cashewnötter, banan, vaniljpulver, kardemumma och kokosmjölk!

Annons

5. Semmelölen

Semmelölen.
Semmelölen.

Omnipollo förstod det här med flytande semla redan förra året när de släppte skapelsen till häger i bild på deras krog i Stockholm. I år går de ett steg längre och har bryggt ölet Hetvägg som de har på fat. Tyvärr kommer den inte att flaskas för försäljning på Systembolaget, så den som vill smaka får ta sig till Hökens gata 1A i Stockholm.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons