Lyxig semla med tryffel och anklever

Matgeek har testat semlan med tryffel och anklever på sin YouTube-kanal.

Årets lyxigaste semla är här! Bland de exklusiva ingredienserna finns bland annat spansk mandelmassa, svart tryffel och anklevermousse.
18 januari, 2017

Förra året var det guldsemlan med champagnegrädde som var årets lyxigaste semmelsnackis. I år har krögaren Pontus Frithiof tillsammans med bagaren Pelle Henriksson och köksmästaren Andreas Edlund skapat Rossini-semlan som består av den traditionella bullen fylld med spansk mandelmassa, perigordtryffel och anklevermousse, rikligt toppad med riven tryffel.

Semlan kostar 150 kronor

– Vi lanserar Rossini-semlan med glimten i ögat och som en reaktion på alla märkliga versioner vi sett de senaste åren. Rossini-semlan sammanför några av Pontus Groups favoritsmaker – tryffel, anklever och söt vetebulle, och blir ett förvånansvärt smakligt resultat, säger Pontus Frithiof.

Rossini-semlan kostar 150 kronor och finns att köpa eller beställa från bagaren Pelle i Bakery and Deli i Tidningshuset by Pontus, DN-skrapan. Självklart finns även traditionella semlor att köpa eller beställa.

Matgeek har testat semlan på sin YouTube-kanal, för den som är nyfiken på hur den smakar.

Lyxig semla med tryffel och anklever.

Lyxig semla med tryffel och anklever.