Vem älskar inte bakverk? Det finns något för alla. Vi listar goda recept på olika typer av bakverk till tillfällen som fest, födelsedag eller en mysig middag.
Den klassiska kanelbullen är en favorit hos många. Den 4 oktober är det kanelbullens dag och vi har samlat 8 recept på goda varianter av den klassiska kanelbullen.
Är du redo att lyxa till det med något extra? Bra, för här kommer det ultimata lördagsgodiset – donuts med karamellglasyr, toppade med snickers och salta jordnötter.
Nu är den äntligen här: vårt rykande färska bakmagasin ELLE mat & vin bakspecial! Varsågoda: här är höstens härligaste tidning för dig som älskar baka.
Gillar du semlor och kladdkaka? Då måste du testa att göra den här läckra semmelkladdkakan! Den går fort att baka och gör det enkelt att kunna njuta av smaken av semla, året om!
Det var länge sedan semmelsäsongen bara innehöll vanliga semlor. Nu finns det ingen hejd på folks påhittighet när det gäller att kombinera smakerna kardemumma, mandel och grädde. Vi har sonderat årets semmelutbud och ger dig ett urval.
Veganer och mjölkallergiker – samt de som helt enkelt vill dra ner på mejeriprodukterna – har nu ett nytt fikaalternativ i frysdisken. Nya Almondy Choco Delish är helt vegansk och dessutom glutenfri.
Bortbjuden? Baka ett gäng sega maränger eller krispiga grissini och ta med istället för en blombukett. Eller varför inte överraska med en hemgjord hallonsås?
Den 14 maj presenterades årets upplaga av White Guide Café på Stora teatern i Göteborg. På kalaset presenterades den nya guiden och det delades även ut pris till vinnarna i åtta olika kategorier. Här är vinnarna – som alla är väl värda ett besök i sommar!
Kalle Bengtsson, 33, från Göteborg är vinnaren av den prestigefyllda baktävlingen Årets Konditor 2017 och därmed Svensk Mästare för professionella konditorer.
Nu öppnar ett nytt kafé för alla fikaälskare i Stockholm. På kafét MR Cake slår stjärnkonditorerna Mattias Ljungberg och Roy Fares sina (mjöl)påsar ihop för att erbjuda Stockholm oemotståndliga bakverk.
Vad sägs om att baka macarons eller tårta i form av enhörningar till nästa kalas? Ett bageri i USA gör dessa oerhört söta bakverk som vi bara måste ha!
Ett tag ville alla ha en stor vägg full av rosor när de skulle gifta sig eller fira sin födelsedag. Nu får blommorna snällt flytta på sig för enligt Instagram är det donutväggen som är det nya.
Konsistensen och smaken på dessa munkar blir lite annorlunda än de klassiska munkarna gjorda med jäst – men smakar jättegott, ungefär som en friterad sockerkaka.
En canelé (uttalas kanölé) är ett litet franskt bakverk med karamelliserad yta och mjuk insida. Smeten påminner om pannkakssmet och bakverken bakas försiktigt under hög temperatur.
Alla hjärtans dag behöver nödvändigtvis inte förknippas med tvåsamhet. Se istället den hjärtprydda temadagen som ett skäl att frossa i sötsaker och fira din kärlek till livets goda.
En eclair är en klassisk fransk bakelse som smälter i munnen! Lite pyssliga att baka, men väl värda besväret. Till ett sommarfördelsedagskalas, kanske?
Har du missat den nya semmelwrapen som gjort succé på sociala medier? Det är Tössebageriet med VM-konditorn Mattias Ljungberg i spetsen som tagit fram den smidiga "to go"-semlan.
Om du inte redan tjuvstartat med semlorna måste du testa det här receptet på minisemlor! Baka dem i dag så kan du njuta av dem på fettisdagen. Smaksätt med din favoritsmak: lakrits, tryffel eller kola. Så små och goda, att man lätt tar två!
Varför inte fira fettisdagen på ett annorlunda sätt i år och bjuda på läckra norska mini-fastelavensboller med härlig fyllning av vispgrädde och hallon?